Najave 06. lipnja 2019.

Grad Makarska najavljuje sjajno ljeto Festivalom Krafting

foto: Facebook

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Makarska, grad zagrljen prirodom, još jednom piše zanimljivu priču kroz novi festival i gastro manifestaciju KRAFTING, koja počinje sutra u petak, 7. lipnja te će do nedjelje, 9. lipnja, svojim posjetiteljima ponuditi mnoštvo sjajne hrane, pića i glazbe domaćeg, ali i stranog potpisa.

U ugodnom ambijentu makarskog Parka Fra Jure Radića tijekom ova tri dana posjetitelji će moći probati više od 90 različitih vrsta piva domaćih i stranih pivara, kušati gin specijalitete 7 različitih domaćih craft ginova, nazdraviti s nagrađivanim rakijama slavonskih delicija te prisustvovati kulinarskom showu u kojem će nam svoje umijeće predstaviti gostujući Master-chefovi Marin Rendić, Marko Palfi i Christian Misirača.

Chefovi će hranu pripremati pod budnim okom Renea Bakalovića koji će nam predstaviti i jela s dalmatinskim tartufima. Pred gostima i Makaranima oživjet će i stari zanati, a bit će prilike i za kušati tradicionalne delicije lokalnih proizvođača.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

GOZBA

Kulinarski podij prvi dan će u popodnevnim satima otvoriti dobro poznati chef Marin Rendić koji će nam pripremiti niz specijaliteta; Srdela savor, arancine od sipe uz majonezu od šparoga te višku pogaču. Ovaj neodoljivi niz sljedeći dan nastavit će Christian Misirača uz hobotnicu, te „plavu bruschettu“ s kremom od češnjaka i mariniranim inćunima. Christian će posjetitelje nahraniti i u nedjelju s oslićem pohanim u smjesi od craft piva s toplom salatom, te hrskavim paketićima s ličkim škripavcem i kremom od tartufa uz concas od rajčice. Za večeru pikantna lignja na mariniranom patlidžanu. A ovo je samo dio gastro ponude koju će Krafting festival u Makarskoj predstaviti svima koji ovaj vikend odluče provesti baš tu.

Christian Misiraca | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

GUC

Uz dobru hranu mora ići i čaša dobrog pića, pa će se tako na festivalu naći mnogobrojna domaća ali i strana piva, u kojima će svako nepce pronaći nešto za sebe. Osim ponude piva, posjetitelji će moći uživati i u raznim craft ginovima i domaćoj slavonskoj rakiji. Zaista, za svakoga po nešto.

 | Author: Facebook foto: Facebook

GLAZBA

Dobru atmosferu U Makarskoj ovog vikenda garantiraju i popularna imena hrvatske glazbene scene; Vojko V, TBF i Cubismo te kao šećer za kraj - TBF! Jer život će u Makarskoj ovog vikenda zaista biti lijep.

Vidimo se!


*Detaljnije informacije o svemu što će se kušati i slušati na ovoj gastro manifestaciji potražite na službenoj Facebook stranici eventa i festivala.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.