Najave 07. ožujka 2018.

Hedonisti, požurite u Vivat fina vina Wine bar

foto: Zvonimir Ferina
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati zagrebački trgovac finim vinima „Vivat fina vina“ svojih je 25 godina djelovanja na hrvatskom vinskom tržištu okrunio otvaranjem vlastitog vinskog bara koji je svojevrstan showroom Vivatovih vinoteka i Vivatovog vinskog asortimana, mjesto za hedonistička iskustva i druženja.

Vivat fina vina Wine bar smješten je u Martićevoj 17, neposredno preko puta jedne od Vivatovih zagrebačkih vinoteka. Martićeva ulica danas je jedna od najzanimljivijih ulica u stalnom razvoju i mijenjanju, a ujedno je i dio kreativnog susjedstva Zagreba poznatog kao Design District. Vivatov vinski bar logično je proširenje osnovne djelatnosti Vivat finih vina kao vinske trgovine i distribucije. Ponuda bara oslanja se na bogati, pomno birani asortiman Vivata: mirna i pjenušava, desertna i fortificirana vina hrvatskih i svjetskih vinorodnih regija, fine destilate, ginove, likere, rumove i whiskeyje.

„Misao vodilja u kreiranju vinskog bara bila je stvoriti svojevrstan showroom-kušaonu koja je oličenje bogate ponude vinoteke Vivat fina vina otvorene 1993.godine. U tom smislu možda je jedan od najizazovnijih zadataka bio definirati prvu vinsku listu, s obzirom na to da u bar nije moguće uvrstiti baš sva zanimljiva vina i pića koja Vivat nudi u svojim vinotekama te u distribuciji prema ugostiteljstvu. Naše su vinske liste stoga fleksibilnog karaktera, stalno ćemo ih nadograđivati kako bi gosti i vinoljupci imali priliku iskusiti što veći izbor“, rekao je vlasnik Boris Ivančić.

 | Author: Marko Mihaljević foto: Marko Mihaljević

Plan je kreirati i mogućnost konzumacije vina kupljenog u vinoteci, uz naplatu za uslugu posluživanja, a uskoro će se u ponudi naći i lista ekskluzivnih vina. Osim u čaši dobrog vina, gosti mogu uživati i u mješavini kave „Hug & Punch“, koju je osmislio stručnjak za kavu Domagoj Trusić te izvrsnu ponudu čajeva.

„Kako prostor od 80 kvadratnih metara nije dostatan i za kuhinju, posluživat ćemo uglavnom hladne zagrize kao podlogu za ono što je u fokusu - uživanje u finim vinima. S proljetnim danima površina bara bit će proširena i uličnom terasom na kojoj će naglasak biti na osvježavajućim pjenušcima“, dodaje Boris Ivančić.

 | Author: Marko Mihaljević foto: Marko Mihaljević

Vivat Wine bar mirno je mjesto na kojem, uz prigušenu glazbenu kulisu, možete uživati u širokoj ponudi ponajboljih vina. Čisti hedonizam!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.