Najave 09. rujna 2020.

Japanski štih Katarine Vrenc na Zagreb Burger Festivalu

1/13
foto: Domagoj Miletic
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim japanskih ražnjića, novost iz Reshetke su i stakeovi!

U utorak je Reshetka International na Zagreb Burger Festivalu ugostila sjajnu mladu Cheficu Katarinu Vrenc s Kvarnera. Pripremala je Yakitori Hato, japanske ražnjiće sa srcima uz dodatak tare umaka, cvijeta soli & limete i Kimo, varijantu s jetricama i unijela pravo osvježenje u svijet burgera. Ovom je prilikom Nikola Božić, vlasnik Đurine Hiže i Reshetke International s Katarinom predstavio i novu suradnju na projektu "Fine Street Food by Reshetka & Katarina Vrenc".

 | Author: Sandro Sklepic foto: Sandro Sklepic

Želja im je ponuditi gostima street food koncept s domaćim i kvalitetnim (premium) namirnicama. Upravo strast prema tradicionalnom i kvalitetnom povezala je ovo dvoje food entuzijasta koji pripremaju složena jela te koketiraju s raznim kuhinjama svijeta, no uvijek s lokalnim premium namirnicama. 

Yakitori su japanski ražnjići pripremljeni na grillu od raznih dijelova piletine kao npr; mesa, kože i iznutrica. Hato Yakitori, koje su posjetitelji imali priliku kušati, ražnjići su od pilećih srca, koje u Japanu pripremaju već stoljećima. Ovo rasprostranjeno jelo uključeno je u street food ponudu, no može se pronaći i u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. 

 | Author: Domagoj Miletic foto: Domagoj Miletic

"Iznutrice su cijenjena namirnica još od drevnih vremena, a spravljale su se na razne načine i koristile u ritualima prinošenja žrtve i  proricanjima. Danas su iznutrice dobile svoje zasluženo mjesto u gastronomiji, a u doba Rimljana predstavljale su luksuznu hranu i bile cjenjenije od bilo kojeg drugog komada mesa kako gastronomski tako i nutritivno", dodala je Katarina Vrenc.  

Nikola Božić, koji oduševljava inovativnim projektima, napominje da su ovim konceptom željeli kreirati street food jela u fine varijanti, koja se mogu nuditi na street food festivalima, u barovima, no i u kućnim varijantama slavlja. Ovo je bila i prigoda da Nikola najavi novost u ponudi Reshetke International na Zagreb Burger Festivalu - steakove.

 | Author: Domagoj Miletic foto: Domagoj Miletic

Europski tjedan gastro regija u Briselu, sljedeći je njegov i Katarinin projekt na kojem će predstaviti Hrvatsku pa nam preostaje poželjeti im sreću uz želju da oduševe i stanovnike Brisela svojim gastro bravurama.

 | Author: Domagoj Miletic foto: Domagoj Miletic

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.