Najave 18. svibnja 2023.

Jeste li čuli za affogato? Sladoled okupan najfinijim esspresom u čokoladnom kornetu uskoro stiže u vaš grad

foto: Sven Čustović
gastro postao gastro.24sata.hr

Ako ste i vi jedni od onih koji svoj dan ne provode bez šalice kave, onda ste već sigurno čuli za affogato. Riječ je o pravom talijanskom osvježavajućem klasiku koji je kao stvoren za uživanje i predah od vrućih ljetnjih dana. U doslovnom prijevodu riječ affogato znači “potopljen“, a u ovom pitkom desertu, kuglica sladoleda okupana je najfinijim esspresom. Svoje poklonike ima diljem svijeta, a iako se još uvijek dvoji je li riječ o piću ili desertu, svejedno je pronašao put do brojnih kavoljubaca i svih njihovih izvedenica. 

 | Author: Sven Čustović foto: Sven Čustović

Krenete li u potragu za najfinijim affogatom u hrvatskim gradovima, adresa koju se ne smije zaobići je aROMA Gelato Experience. Osim što ga odlikuje posebna receptura ručne proizvodnje koja omogućava da se topli espresso stopi s najfinijim okusima sto posto prirodnog artizanskog aROMA gelata - od Vanilije Madagascar i Lješnjaka Piemonte pa do Karamele s cvijetom soli, Cafe Del Nonno te brojnih drugih, aROMA donosi novu inovativnu dimenziju – affogato u čokoladnom kornetu ili Affogato in a cone. Kombinacija slatkog korneta oblivenog vrhunskom belgijskom čokoladom i u potpunosti prirodnog aROMA gelata utopljenog u toplom gorkastom espresso zasigurno će oduševiti sve ljubitelje kave ili one koji će to tek postati.

 | Author: Sven Čustović foto: Sven Čustović

Kako bi pronašao put do nepca svih strastvenih kavopija, ova će slatka čarolija uskoro stići i u vaš grad jer se na mapi aROMA Experience Gelato Toura nalaze sve regije uz hrvatsku obalu – od Istre, Kvarnera, Zadra i Šibenika pa sve do Splita, Dubrovnika i otoka. Na dan gostovanja u gradovima aROMA Gelato toura, obožavatelji će besplatno moći degustirati raznolike okuse iz aROMA proizvodnje, a u svim njihovim slastičarnicama u gradu dobit će i 20% popusta na sve gelato proizvode uključujući i aROMA affogato in a cone. Posjetitelje očekuje i uživanje u specijalnim kornetima raznih okusa i premium čokolade. Ovu gelato turu pratit će bogat glazbeni DJ program, animatori, hostese i interaktivni program, a svi zainteresirani moći će se prijaviti i na besplatnu aROMA gelato akademiju.

 | Author: Sven Čustović foto: Sven Čustović

Nakon što je obišla Zagreb, Istru i Kvarner, aROMA Experience Gelato Toura nastavlja širiti svoju slatku i ukusnu energiju po Dalmaciji. Danas je u Zadru, a zatim u Šibeniku 19.5. i Splitu 20.5. Potom slijedi prava otočka avantura koja započinje 21.5. na Hvaru, a zatim u Starom Gradu i Jelsi 22.5., Baškoj vodi 23.5., Bolu 24.5. te potom stiže i u Dubrovnik 25.5. Za sam kraj turneje aRoma dolazi u Rovinj 27.5., Opatiju 28.5., Selce 29.5., Bašku 30.5. te se vraća tamo gdje je i krenula, u Zagreb, 31. svibnja.

 | Author: Sven Čustović foto: Sven Čustović

aROMA gelato je vodeći brend u ovoj djelatnosti na području Hrvatske i regije. U skladu s ambicioznim planovima širenja, u sezoni 2023. bit će prisutni na preko 50 poslovnica i lokacija, a u narednih nekoliko godina planira se proširenje na više od 100 lokacija diljem Hrvatske, kao i diljem zemalja EU-a, od kojih je prvi korak otvaranje novog proizvodnog pogona na 4.500m2 u Ogulinu, koji kreće s proizvodnjom u srpnju ove godine. Proizvodnja u Ogulinu će biti najveća proizvodnja za zanatski gelato u Europi. Temelj poslovanja su nasmijani zaposlenici, moderne i divno uređene gelaterije, visoka razina standarda popraćena slatkim zadovoljstvom, širokom paletom okusa i zanimljivih must try kombinacija.

 | Author: Sven Čustović foto: Sven Čustović

Više se informacija može pronaći na službenoj web stranici, kao i na društvenim kanalima Instagramu te Facebooku.