Najave 25. studenoga 2019.

Kilometarski redovi na otvaranju slastičarne Cedrica Groleta

foto: Screenshot: Cedric Grolet/Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Grolet je za svoj rad primio mnoga priznanja, uključujući titulu Best Pastry Chef 2018 po izboru The World's 50 Best Restaurants.

U pariškoj četvrti Opéra 22. studenog otvorena je nova slastičarna, a njezin vlasnik poznati je francuski chef Cedric Grolet.

Na otvaranju su ga dočekali kilometarski redovi i ovacije kada je izašao van i pozdravio ljude što govori o prepoznatljivosti njegova imena te statusu koji ima.

 

 

Grolet je ljudima od prije poznat kao dio tima u Le Meuriceu u kojemu već godinama radi, a svoju poziciju tamo zadržat će i dalje. Slastičarnu je odlučio otvoriti kako bi proširio svoja znanja i krenuo u nešto novo, prenosi Frenchly te nadodaju kako je odlučio plaću primati samo za svoju poziciju u Le Meuriceu, dok se plaće iz nove slastičarne u Opéri odrekao kako bi ona bila viša ostalim radnicima.

 

 

Mnoštvo ljudi prepoznalo je njegov talente te ga je najboljim 2018. godine proglasio i Gault&Millau, dok je 2015. njegov rad prepoznao Le Chef Magazine. Autor je kuharice Fruits: The Art of Pastry, a na Instagramu ima više od 1,4 milijuna pratitelja.

 

 

Njegova nova slastičarna također već ima svoj Instagram profil te više od 90.000 tisuća pratitelja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedric Grolet Opéra (@cedricgroletopera) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedric Grolet Opéra (@cedricgroletopera) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedric Grolet Opéra (@cedricgroletopera) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.