Najave 30. listopada 2023.

Kuhinju zagrebačkog Noela preuzima Mario Mandarić!

Chef Mario Mandarić
Chef Mario Mandarić uskoro preuzima kuhinju zagrebačkog Noela foto: Marko Lukunić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Dosadašnji chef Noela Bruno Vokal navodno se vraća u dubrovački 360

Chef Mario Mandarić uskoro preuzima kuhinju zagrebačkog Noela! Vijest je to koja je odjeknula gastronomskih krugovima, a kako će ovaj transfer doprinijeti jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom vidjet ćemo u narednim mjesecima.

Chef Bruno Vokal, koji je Noelovu kuhinju vodio posljednje tri godine, ostaje u restoranu do polovice studenoga, kada navodno, kako se šuška, odlazi u  dubrovački 360 gdje je ranije radio kao sous chef.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Dosadašnji chef Noela Bruno Vokal navodno se vraća u dubrovački 360 foto: Marko Lukunić/PIXSELL

"Uzbuđeni smo zbog ovog novog poglavlja u Noelu! Nastavljamo u istom tempu, cijeli tim je na okupu, od servisa do bara na čelu s novim chefom Marijem Mandarićem, za kojeg vjerujemo kako će našim gostima nastaviti pružati ultimativna gastronomska putovanja koja spajaju najfinije namirnice s inovativnim tehnikama, ali sa svježom perspektivom i novim tehnikama i načinima razmišljanjima", rekli su iz Noela, dok je chef Mandarić priznao da jedva čeka preuzeti Noelovu kuhinju.

"Suradnja s Noelom s ovime je dobila svoj lijep nastavak, s obzirom na to da sam već bio glavni chef u u Noelu Buje. Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti jednu sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljivi stil kuhanja s Noelovim potpisom", izjavio je Mandarić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOEL (@noelzagreb)

Podsjetimo, chef Mandarić radio je u vodećim svjetskim restoranima - od Tajlanda, gdje je posjedovao vlastiti restoran, do Engleske, u kojoj je radio u slavnom The Fat Ducku. Uz to, Mario je uvršten i na listu trideset najutjecajnijih ljudi u Europi ispod 30 godina, i to zbog svog iznimnog humanitarnog rada – projekta izgradnje bunara u Africi.

Proteklih godina Mario Mandarić radio je u splitskoj Kinoteci, bio konzultant u velikogoričkom Chop Old Houseu, sudjelovao u showu "Ples sa zvijezdama" Nove TV, a trenutačno na istoj televiziji sudjeluje u kreiranju showa "MasterChef" kao food producent i food direktor.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.