Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju se probijati na svjetski gastronomski vrh, što su potvrdili i novim globalno prepoznatim priznanjima World Culinary Awards.
Restoran Alfred Keller, smješten u jednom od 10 najboljih europskih hotela – Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade Best in Europe, a važnim priznanjem nagrađen je i japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, kojem je dodijeljena nagrada Best in Croatia za najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj.
Restoran Alfred Keller može se pohvaliti i prestižnom Michelinovom zvjezdicom, a sve zahvaljujući talentiranom mladom chefu Michaelu Gollenzu, kojeg je i renomirani vodič Gault & Millau Croatia nagradio titulom Velikog chefa sutrašnjice.
Nagradu Best in Europe restoran Alfred Keller osvojio je ispred globalno priznatog restorana Four Seasons Paris' Le Cinq koji ima tri Michelinove zvjezdice.
Nagrade Best in Europe i Best in Croatia dodjeljuju se u sklopu World Culinary Awards, i to na na temelju glasova kulinarskih profesionalaca, predstavnika medija i potrošača diljem svijeta.