Najave 09. rujna 2025.

Ludnica zbog krumpira: u centru Zagreba otvoren Spud Bud, čekalo se u redovima

Zagreb: Svečano otvorenje Spud Bud restorana u Bogovićevoj ulici
Spud Bud otvorenje
foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Svi su ludi za punjenim krumpirom, na otvorenju lokala Spud Bud čekalo se u redovima, a iz Velike Britanije stigao je i tvorac ovog slasnog trenda - Spudman

Tko bi rekao da će pečeni krumpir s raznim slasnim dodacima postati zvijezda zagrebačke ulične hrane? Spud Bud, pokretač ove slasne revolucije, osvojio je Zagreb još proljetos na PLACe Marketu na Dolcu. Ispred štanda su se stvarali redovi, a jelo je osvojilo sve koji traže konkretan zalogaj.

Uspjeh je samo rastao – Hrvoje Drahoutsky, kuhar i zaljubljenik u jednostavnu, ali moćnu hranu, nakon nastupa na još nekoliko food festivala, krenuo je u novu avanturu - otvorivši jučer lokal u Bogovićevoj ulici, doslovno nekoliko koraka od Trga bana Jelačića (u prolazu nebodera). I tu su bili golemi redovi, a u njima su uglavnom bili školarci koji su se počastili hit jelom na prvi dan škole.

@spudarmy @Spud Bud Zagreb the Tour!! #New #tour #shop #Croatia #spudman ♬ original sound - spudman

Slavni gost iz Velike Britanije

Na otvorenje je stigao i popularni Spudman, tvorac cijelog tog ludila za krumpirom, koji na TikToku ima čak 4.2 milijuna pratitelja. One je otvorio lokal te kušao prvu posluženu porciju Spud Buda. Odlično raspoložen gost uživao je u slasnom jelu za koje je sam i 'krivac', a kasnije ga i posluživao mladim gostima.

@spudarmy first Person Freebie in Croatia 🇭🇷!! #spudman #freebie #Croatia ♬ original sound - spudman

Jacket potato s twistom

Ovaj jacket potato – veliki krumpir pečen u kori – klasik je britanske kuhinje, ali sada u Zagrebu nudi sasvim novu dimenziju. Hrskav izvana, mekan i putrast iznutra, postao je pravi hit. No Spud Bud nije stao na klasičnoj verziji s maslacem i sirom.

Hrvoje je recept prilagodio hrvatskom nepcu i ponudio bogata punjenja koja osvajaju na prvi zalogaj: pulled pork, pulled chicken, chilli con carne i nezaobilazni Heinz grah. Svaka porcija postaje mini obrok za pamćenje, a kombinacije okusa pozivaju na eksperimentiranje.

Zagreb: Svečano otvorenje Spud Bud restorana u Bogovićevoj ulici | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Spud Bud lokal u Zagrebu foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U ponudi lokala u Bogovićevoj trenutačno su 4 opcije - Beans sa slatkim grahom i prženim lukom za 9 eura, Pulled Pork s trganom svinjetinom, prženim lukom i BBQ umakom za 10 eura, Chilli con Carne s mljevenim mesom, kukuruzom i grahom za 11 eura te Pulled Chicken s trganom piletinom, prženim lukom i BBQ umakom za 12 eura.

Može se još naručiti i coleslaw salata za 2.50 eura, a Hrvoje Drahotusky otkrio je da planira širenje jelovnika s desertima i tjednim specijalitetima.

Kako je bilo na otvorenju u Zagrebu pogledaj i u našoj galeriji...

1/9

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.