Najave 26. ožujka 2025.

Na Dolac se 11. travnja vraća PLACE market

place market
PLACE market
foto: Press
Osim u Zagrebu, PLACE market, omiljeni projekt revitalizacije tržnica, u novu sezonu kreće i na splitskom Pazaru u subotu 19. travnja

Imamo super vijest - omiljeni PLACE market vraća se na zagrebački Dolac u petak 11. travnja, dok će se na splitskom Pazaru prvi ovogodišnji PLACE market održati u subotu 19. travnja. Nakon toga, u Zagrebu će se ljubitelji odličnog street fooda na Dolcu okupljati svakog sunčanog petka, a na Pazaru svake sunčane subote do sredine srpnja.

Fina hrana i fer cijene

Pokrenut prije 2 godine, sada već tradicionalni food market, krenuo je s namjerom oživljavanja tržnica nakon radnog vremena kada ih preuzimaju poznati chefovi. Gurmani su od početka zavoljeli ovaj projekt budući da sudionici na svakom izdanju nude vrhunski street food po fer cijenama. 

Do sada, na zagrebačkom PLACE marketu sudjelovali su brojni poznati chefovi i restorani kao što su Mario Mihelj, Marin Rendić, restoran Tač, Al Dente i chef Branko Kusovac, RougeMarin, SOI fusion, Beštija, Proof 33, Meat the King, Vinkl, Poke Poke, Ferdinand knedle, Amelie, Sopal i chefica Katarina Vrenc, Gastronomadi, chef Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Noel, Marija Bogdan i brojni drugi.

I u Splitu se okupila sjajna ekipa, pa su tako na Pazaru (ali i na gostovanjima na Dolcu), uz ostale, kuhali Zrno soli i chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak te Artičok na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom, Pigeria Gudin i drugi.

Place Market Zagreb | Author: Press PLACE market Zagreb foto: Press

Na PLACE market stižu i neka nova imena

Iako vlada velik interes chefova i restorana za sudjelovanje u PLACE marketu, nedavno je raspisan i natječaj na koji su se mogli prijaviti zainteresirani za sudjelovanje, tako da očekujemo i neka nova imena. 

Ono što za sada pouzdano znamo, ni na zagrebačkom ni na splitskom PLACE marketu neće nedostajati tradicionalnih specijaliteta kao što su skradinski rižoto, purica s mlincima, punjene paprike, soparnik, steakovi, tjestenine, srdele, brudet od hobotnice, ali i Hrvatima sve omiljeniji sushi. A uz sve te divne tradicionalne zalogaje kojima se uvijek rado vraćamo, veselimo se i novim gastro kreacijama chefova i restorana koji stižu na PLACE market, a čija ćemo imena objaviti uskoro.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.