Najave 07. studenoga 2018.

Na Dolcu se otvorila mesnica Santoku - bili smo tamo!

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon poslovnice na Folnegovićevom, tik do Rougemarina, mesnica Santoku otvorena je i na tržnici Dolac. Bili smo tamo i provjerili ponudu.

Projekt u koji su chefovi Marin Medak i Tvrtko Šakota ušli zajedničkim iskustvom i znanjem o mesu, po svom otvaranju prije dvije godine, nakon je dobio svoj nastavak. Prošle su srijede na tržnici Dolac otvorili još jednu poslovnicu i tako u sam centar grada donijeli sasvim drugačiju ponudu vrhunskog mariniranog mesa. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Nova Rougemarinova mesnica, nazvana po najelegantnijem japanskom nožu, nalazi se u zatvorenom dijelu tržnice, uz sve ostale mesnice, dok se ponudom u potpunosti razlikuje od ostatka. Iako u njihovom izlogu možete birati i između klasičnih komada mesa poput telećeg vrata, buta i koljenice, tu su i daleko zanimljiviji, već marinirani i spremni za pečenje komadi mesa. 

U ponudi Santoku mesnice tako možete pronaći marinirana pileća krilca i yakitori pileće ražnjiće s mladim lukom i teriyaki umakom, svinjski vrat u korejskoj marinadi, marinirana rebrica te sjajne juneće pljeskavice, one klasične, ali i ona sa sušenom rajčicom, bučinim sjemenkama i dimljenom mozzarellom. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Osim mesa, u Santoku možete kupiti i domaća Rougemarinova brioche peciva.

Iako se ponuda previše ne razlikuje od one u prvoj i donedavno jedinoj Santoku poslovnici, tik do Rougemarina, svakako je pravo osvježenje za centar grada i uobičajen izbor mesnica na Dolcu.
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A na kraju dana jedan sasvim poseban 🍔 #burger #delish #yummy #dinnertime #gastrohr

A post shared by Gastro.hr (@gastrohr) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.