Najave 10. listopada 2018.

Ne propuštamo: Kestenijada u Zelini 2018.

foto: Zelina
gastro postao gastro.24sata.hr
Pozivaju se ljudi dobre volje da se pridruže na Kladeščici, u nedjelju 14. listopada 2018. od 9 sati gdje će se održati tradicionalna 21. Zelinska kestenijada. Na Kladešćicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom.

Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

 | Author: Zelina foto: Zelina

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici. Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi.

Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

 | Author: Zelina foto: Zelina

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta. Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održat će u 12:00 h nastup tradicionalnih plesova. Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove kao i domaće slastice. I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena. Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena.. a za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos. Sve to možete probati na vrhu zelinske gore – Kladeščici, gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge "Amanita".

 | Author: Zelina foto: Zelina

Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku. Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši. One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10.30-12.00 h kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10.00 h s Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice. Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika bit će zatvorena za sva vozila od 9.00-16.00 sati.

 

Program „Kestenijada 2018“

Vrijeme

Aktivnost

Izvršitelj aktivnosti

09:00

Službeni početak događanja

 

Udruga Amanita

09:00-18:00

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Pivovara Crafter's

10:00

5. „Biciklijada na Kestenijadu”

U organizaciji kluba „Sic” biciklisti će se okupiti na prostoru Trga Ante Starčevića.

Organizirani polazak biciklista rutom:

Trg A. Starčevića – Biškupec - Kladeščica

         

 

          Klub „Sic”

10:00

Pješice na Kladeščicu

Udruga „Fit Forma” organizirano će se okupiti na Trgu A. Starčevića te poziva i ostale zainteresirane na put pješice rutom Trg A. Starčevića – Biškupec – Kladeščica.

 

 

„Fit Forma”

10:00

Pješice na Kladeščicu

Organizirano će se okupiti grupa građana ispred Streljane u Čegcima te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

 

 

 

10:30 – 18:00

Lovačko društvo Srndač

Edukacija o životinjama i podjela lovačkog gulaša

Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića

LD „Srndać“

09:00-18:00

 

Udruga „Srce“

Prezentacija i prodaja radova i slastica Udruge

Udruga „Srce“

12:00

Nastup zavičajni KUD Sinac iz Zagreba

KUD Sinac

 

9:00 – 10:00

10:00

13:00

 

13:00 – 13:30

 

13:30

 

14:00

Program

- okupljanje i prijava berača

- odlazak u berača u šumu

- povratak berača i prijava gljiva koje ulaze u konkurenciju za nagradu

- pregled i ocjenjivanje nađenih gljiva (žiri)

- determinacija i predavanje od strane determinatora mentora HMGS

- podjela nagrada, ručak, druženje građana i gljivara

 

 

 

 

Gljivarska udruga „Amanita”

 

Grad Zelina daruje mjericom kestena sve koji dođu pješice na Kladešcicu

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.