Najave 13. listopada 2017.

Nova piva, nova mjesta, nove promocije!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Craft revolucija ne miruje, i sve je više prostora otvorilo svoja vrata novim pivskim brendovima. Pogledajmo što se sve događa u metropoli...

Svijet piva, dućan i pub iz Maksimirske ulice, preselio je s druge strane iste ceste na broj 45 i sada radi punom parom. Osim što imaju hrpu boca sa svih strana svijeta, na točioniku su im hit najnovija piva iz bjelovarske pivovare ZeppelinMerkat i Flamingo.


 | Author: Facebook foto: Facebook

Paralelno sa Svijetom Piva otvorilo se i malo intimnije mjesto u Mesničkoj ulici na broju 47., mali craft pub na Gornjem gradu, ležerna meka kao prst u oko iza leđa državne vlasti. Pub na kraju svijeta (Punks) smješten u podrumskom prostoru u kojem se nekad nalazio kultni “Tituš”, a uz obilje craftova poput Zmajskog i Nove Runde, tu su i samoborski Čvarci to go!

Uz već ozbiljan Fakin Craft Bar (u kojem se četvrtkom održavaju sjajno posjećeni Pub kvizovi), na terasu proširen Hop In Craft Beer Bar (požurite na točeni Pelicon Veliki IPA – možda i najbolje jako hmeljeno pivo godine), i nezaustavljivi Craft Room (ne propustite degustacije novih piva srijedom!), na vrata je zakucao i još jedan staro-novi as – Veliki Tolk!


 | Author: Facebook foto: Facebook
Smješten doslovno preko puta starijeg brata Tolkien's Puba, ovaj raj za nepušače, sav u drvu i pivskim detaljčićima, Veliki Tolk nudi različite programe, pa tako i predstavljanje Prvog hrvatskog piva s brkovima. Ovog petka moći ćete se upoznati s ovim mirišljavim, citrusnim lagerom koji je zaštitno lice Linden Tree Retreat & Rancha, luksuznog odmarališta iz Parka prirode Velebit, okruženog živopisnim krajolikom pod zaštitom UNESCO-a.

Ne znamo hoće li u Tolku biti i lokalne ličke hrane kao dio programa izgradnje održive Like kojem je na čelu osnivač i vlasnik ranča dr. Bruce Yerkovich. Kvalitetu kuhinje potvrđuje i poznati Michelin vodič, koji je ranč uvrstio u svoj gastro vodič za 2016. godinu.

Pivovara Varionica svoje će novo pivo predstaviti ove subote u Fakinu, a radi se o marzenbocku La Dolce Vita!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Zadružna pivovara Brlog iz Zadra (dvije žene!) predstavit će također u subotu u 19 sati priču o crowdfundingu i svoje novo kuhanje već poznatog blond alea Plavušue u novom hit mjestu - Botaničaru.

Jedna od utemeljitelja crafta u Hrvata, Zmajska pivovara, u svojim novim prostorima sljedeću subotu, 21. listopada od 12-16 sati poziva sve fanove dobrog piva i ljutih delikatesa na Dane otvorenih vrata i promociju proizvoda nastalog kolaboracijom s ljudima iz Volim Ljuto!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Radi se o ukiseljenim Aji Golden papričicama u kombinaciji Pozoj piva i octa, pod nazivom Dragon's Kiss. Uživajte u savršenom spoju IPA-e i blage, voćne ljutine, a uz neko od piva sa strane priuštite si kvalitetno subotnje popodne.

 | Author: Facebook foto: Facebook

I za kraj, ako želite veselo voćno pivo napravljeno specijalno za pub All In u Draškovićevoj ulici nazvano Vragolasti Denis – morat ćete dobro požuriti jer su pri kraju zaliha.


Zagreb je postao prava craft destinacija, pa što reći nego – pivili!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.