Najave 18. listopada 2022.

Ove godine Zagreb ima Fuliranje x 2, da nadoknadimo prošlu godinu

Ne, nisu blagdani samo klopa. Treba i piće! foto: Fuliranje
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što je prošle godine zagrebački Advent održan u nešto skromnijem obliku, ove bi nam se godine to moglo vratiti – dvostruko, a svi pravi obožavatelji Fuliranja znat će to cijeniti…

Prošlogodišnji Advent u Zagrebu mogli bismo jednostavno zaboraviti. Da, istina, ne možemo reći da nije bilo baš ničeg, ali daleko je to bilo od onog na što su Zagrepčani i gosti navikli. No, ove godine, zato, očekujemo puno više. Ne bi bilo loše vratiti se na tron najljepših europskih adventskih sajmova, a ne očekujemo niti previše, zar ne? No, ono što nas posebno veseli, dok ne doznamo druge informacije, je da će Fuliranje ove godine biti na dvije lokacije.

A kako da to točno kažemo, a da nikog ne uvrijedimo? Volimo kobase i volimo fritule, ali Fuliranje je ono što gastro ponudu zagrebačkog božićnog sajma ipak stavlja koju razinu više. Mnoge će veseliti što se Fuliranje vraća na staru adresu – na Strossmayerov trg, a mnogi će se veseliti i tome što će se i ove godine ponoviti Fuliranje na terasi hotela Esplanade, gdje je održan prošle godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fuliranje (@fuliranje)

Popularni Štros nije prva i izvorna lokacija na kojoj je održano Fuliranje, nego je ono prve godine bilo, sjetit će se pravi fanovi, u Tomićevoj ulici, podno Uspinjače. No, Zagrepčani su se itekako navikli na Fuliranje na Štrosu i zato je ova vijest mnoge razveselila. A neće se u svemu razočarati oni koji su se, pak, prošle godine razveselili novoj lokaciji ispred hotela Esplanade. Možda će ove godine, štoviše, ovaj dio sajma biti i posjećeniji, jer ga mnogi prošle godine nisu doživjeli – zbog Covid potvrda koje su bile potrebne za ulazak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fuliranje (@fuliranje)

No, sad kad je sve to iza nas, možemo se veseliti svoj toj finoj klopi i cugi na Fuliranju, ali i ostalim dijelovima zagrebačkog Adventa. Nadamo se samo da će sve proći kako treba i da će kućice dobiti oni koji ih žele i imaju što ponuditi. Jer ne želimo se petljati u politiku, nego samo želimo – fino jesti i piti, ali i uživati u Adventu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fuliranje (@fuliranje)

Osim što se Fuliranje vraća na Strossmayerov trg, vraćaju se kućice i na Zrinjevac i Tomislavac! I ponovno će biti i na Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Platou Gradec… O, da, imamo se čemu veseliti! Čekamo strpljivo cijeli program, popis sudionika, da se možemo baciti na proučavanje menija!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.