Najave 06. listopada 2023.

Počinje jubilarni 15. Internacionalni sajam pršuta

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu
Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu foto: Arhiva ISAP-a
gastro postao gastro.24sata.hr
Od petka 13. do nedjelje 15. listopada u Tinjanu će se održati jubilarno 15. izdanje Internacionalnog sajma pršuta. Svoje pršute izlagat će 40-ak proizvođača pršuta iz Hrvatske, ali i drugih zemalja

Ljepotu jeseni i ove će godine tradicionalno će obilježiti Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, čije nas jubilarno 15. izdanje očekuje od petka 13. listopada do nedjelje 15. listopada. Po već uhodanoj tradiciji, kroz ta 3 dana u Tinjanu očekujemo 40-ak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja, kako onih susjednih, tako i onih koje pripadaju južnoeuropskom i srednjoeuropskom klimatskom i kulturnom krugu.

Tkogod proizvodi pršute dobrodošao je u Tinjan, gdjegod u Europi ili svijetu bio! Uoči ISAP-a pršuti će se, također prema 15-godišnjoj tradiciji, ocjenjivati, pa će tijekom otvorenja sajma u petak 13. listopada u 13 sati šampionima u nekoliko kategorija dodijeliti nagrade.

 | Author: Arhiva ISAP-a Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu foto: Arhiva ISAP-a  | Author: Arhiva ISAP-a Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu - program foto: Arhiva ISAP-a

Podsjetimo, uz istarski pršut koji je nositelj europske Zaštićene oznake izvornosti (ZOI), na ISAP-u se predstavljaju još 3 tipa hrvatskih pršuta koji imaju europsku Zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla (ZOZP), a to su krčki, dalmatinski i drniški pršut. Uz njih ćemo na ISAP-u kušati i pršute iz Slovenije, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije, Mađarske te Crne Gore.

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju, za kraj - Gustafi. Neće izostati ni zabavnog programa u glavnom šatoru s pršutima, gdje će svirati u petak Malvazija band, u subotu Alfa time band i Lucky band, u nedjelju Laguna band i Duo Magnolija, a sva tri dana u party zoni DJ Kriza.

 | Author: Arhiva ISAP-a Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu foto: Arhiva ISAP-a  | Author: Arhiva ISAP-a Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu foto: Arhiva ISAP-a

Prvog dana ISAP-a, u petak navečer u 23 sata jubilej će se obilježiti prigodnim vatrometom. U subotu će na svoje doći sportaši i rekreativci, jer se toga dana održava turnir u pljočkanju po starinski, natjecanje u gađanju glinenih golubova, cornhole turnir i avanturistička timska potraga za pršutom, dok je nedjelja termin za veliku rekreativnu biciklijadu.

Kroz sva 3 sajamska dana u Kući istarskog pršuta bit će postavljena izložba Zavičajne zbirke Depiera; u subotu i nedjelju će se u Domu mladih održati vođene degustacije pršuta i vina, a u nedjelju poslijepodne očekuje nas još i nastup Folklornog društva Kumpanija Kosirići te tinjanskih mažoretkinja.

Sve detalje o 15. Internacionalnom sajmu pršuta (ISAP) pronađi na web stranici tinjan.hr i na društvenim mrežama Internacionalnog sajma pršuta (ISAP).

 | Author: Arhiva ISAP-a Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu foto: Arhiva ISAP-a

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.