Najave Vodič kroz hrvatsku gastronomiju 02. ožujka 2020.

Predstavljanje Gault&Millau vodiča uz večeru Coline Faulquier i Ane Grgić

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi Gault&Millau vodič bit će predstavljen uz specijalitete Ane Grgić i Coline Faulquier

Treće izdanje vodiča gastronomskog vodiča bit će, simbolično, predstavljeno 3. ožujka na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade. Večeru će za brojne kolege pripremati Ana Grgić, chefica Esplanade, a kuhinju će dijeliti s gošćom Coline Faulquier – nositeljicom titule Mladi talent Gault&Millau France 2017.

 

Možda vas zanima... Hrvoje Zirojević delicijama najavio novo izdanje Gault&Millau vodiča Najave

 

Coline je renomirana chefica i vlasnica restorana Signature u Marseilleu, koja je vještine brusila u pariškom Ferrandiju, jednoj od najboljih škola gastronomije u svijetu. Stažirala je u restoranima poput Christian Etienne u Avignonu i Le Palme d'Or u Cannesu, a na popisu njenih mentora su Benoit Nicolas, Eric Robert, Charles Fontes, Jean Louis Nomicos i Oliver Nasti. Nije joj stran rad u uigranim kuhinjama s 3 i 4 Gault&Milau toke te s 2 i 3 Michelinove zvjezdice.

Coline se 2016. godine natjecala i u popularnoj TV emisiji Top Chef, gdje je dospjela do samog finala. Iste je godine otvorila i svoj prvi restoran u Marseilleu, La Pergola, ali životni je san ostvarila otvaranjem malog restorana Signature s fokusom na mediteransku hranu. Povrće vrhunske kvalitete i riba njeni su favoriti, pristupa im vrlo maštovito, a osobitu pozornost pridaje prezentaciji.

Ana Grgić i Coline Faulquier zasigurno će biti dobar duo i veselimo se večeri koju pripremaju, baš kao i novom izdanju Gault&Millau vodiča! 

 

Možda vas zanima... Tko su najbolji chefovi po izboru Gault&Millau Croatia 2020. Najave
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.