Najave 23. rujna 2019.

Restaurant & Bar Weekend stiže u Rovinj!

foto: Nika Mokos
gastro postao gastro.24sata.hr
Svoj dolazak potvrdila je najbolja chefica na svijetu, kao i još neka dobro poznata imena...

Organizacijski tim Restaurant & Bar Weekenda objavio je kako se druge godine Festival seli u Rovinj. Dobro poznati osnivački duo Ricov i Kovaček u suradnji s Hrvojem Petrićem, Matom Jankovićem, Marinom Nekićem i Matijom Belkovićem najavili su kako će se R&B Weekend održati od 14. do 17. svibnja. 2020. godine na istom mjestu gdje i glasoviti Weekend Media Festival. 

Sam koncept ostao je nepromijenjen. Radi se o događaju koji za cilj ima promovirati izvrsnost u svim segmentima gastronomije i ugostiteljstva, a ove godine cijelu priču dižu na viši nivo. Naime, za sad su odlučili podijeliti s javnosti tri imena koja dolaze iz samog svjetskog vrha. „Upravo nam je svoj dolazak potvrdila Ana Roš, najbolja chefica na svijetu po izboru The 50 Best Restaurants 2017. godine, zatim Yoji Tokoyushi te Sebastian Postogna“, otkrio je Hrvoje Petrić, direktor programa.

 | Author: Nika Mokos foto: Nika Mokos Japanski chef Yoji Tokoyushi, devet godina je radio kao sous-chef u Osteriji Francescani, a zatim je otvorio vlastiti restoran u Milanu koji je nakon samo deset mjeseci dobio Michelinovu zvjezdicu. Sebastian Postogna, mladi je F&B manager koji u svom životopisu već ima zapisane suradnje s grupacijama poput Ritz-Carlton Hotela, IHGa, LVMHa, W hotela te Jean-Georgesa. Također su najavili dolazak chefova iz Azije, Rusije, Skandinavije, Italije, Francuske i Španjolske. U cijelu priču integrirat će i najbolje hrvatske chefove te organizirati nekoliko gala večera.

„Restaurant & Bar Weekend želi objediniti najbolje eksperte, educirati, razmjenjivati iskustva i pomicati granice. Održat ćemo masterclassove i panel diskusije s brojnim ekspertima iz svijeta miksologije i kave. U ovom dijelu posebno nam pomažu Marin Nekić, najbolji hrvatski miksolog te Matija Belković i Matija Hrkać iz Cogito Coffeea“, izjavio je Boris Kovaček koji je uz Tomu Ricova jedan od idejnih začetnika samog Festivala. 

Osim edukativne strane, ovaj organizacijski tim poznat je po svojim partyjima o kojima se priča još dugo nakon Festivala pa tako ni ovog puta posjetitelji neće ostati zakinuti za kvalitetan večernji program. „Nakon inspirativnih predavanja i masterclassova, moći ćete kušati neke od najboljih kava na svijetu, uživati u gastronomskim delicijama, a navečer ćemo sve začiniti odličnim partyjima. Vidimo se u Rovinju“, zaključio je Tomo Ricov.

 | Author: Nika Mokos foto: Nika Mokos

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.