Najave 08. travnja 2019.

Siggi's - jeste li već isprobali novi, prirodan skyr jogurt? Imamo i dva zdrava recepta

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Osnivač brenda Siggi Hilmarsson predstavio je liniju siggi's skyreva odnedavno dostupnu na hrvatskom tržištu, a čije se lansiranje uskoro očekuje i u drugim europskim zemljama. Donosimo vam sve o novom skyr jogurtu na tržištu te dva sjajna, zdrava recepta blogerice Lil Kitchen.

Osnivač brenda siggi's, Siggi Hilmarsson, u zagrebačkom Botaničar baru predstavio je liniju siggi's skyreva – gustih jogurta islandskog tipa. Ovaj trenutno najbrže rastući brend skyreva u SAD-u od sada je dostupan i na hrvatskom tržištu, u četiri okusne varijante - natur, vanilija, borovnica i jagoda.

 

 | Author: Promo foto: Promo

Siggi's skyr je islandski tip gustog jogurta koji se priprema od obranog kravljeg mlijeka i tek nekoliko jednostavnih i prirodnih sastojaka, u skladu s 1.000 godina starom islandskom tradicijom proizvodnje mliječnih proizvoda.

Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji). Siggi's skyr ne sadrži umjetna sladila, boje i arome, a odlikuje ga 0% mliječne masti te 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.

Siggi's skyr snažno promovira DIY (Do It Yourself) koncept pripreme jednostavnih obroka i međuobroka, koji kombinira siggi's skyr te svježe voće i povrće, žitarice, orašaste plodove, kao i druge zdrave i prirodne namirnice. Svi gosti su, stoga, imali priliku kušati jednostavne i zdrave obroke koje je za njih na licu mjesta pripremala Anđela Ivčević (@Lil_Kitchen), gastro blogerica i zaljubljenica u siggi's.

 | Author: Promo foto: Promo

„Po završetku fakulteta zaposlio sam se u korporaciji, no igrom slučaja baš u to vrijeme sam u svojoj kuhinji u New Yorku, prema maminom receptu iz šezdesetih godina, počeo raditi skyr koji mi je nedostajao, a često sam ga jeo kao dijete. Shvatio sam da u SAD-u postoji razvijeno tržište zdrave hrane i u sklopu njega prostor za plasman tradicionalnog islandskog jogurta bogatog proteinima, siromašnog mastima i s bitno smanjenim udjelom šećera u odnosu na ostale voćne jogurte. Ubrzo sam u korporaciji dao otkaz i počeo svoj skyr prodavati na tržnici u New Yorku. Ključnim za uspjeh pokazao se ulazak u trgovački lanac Whole Foods 2008. godine, čime siggis's skyrevi postaju dostupni potrošačima diljem SAD-a“ – izjavio je Siggi Hilmarsson, osnivač brenda siggi's.

Nakon SAD-a siggis's skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji. Siggi Hilmarsson i dalje brine o svakom detalju brenda koji je razvio te ga promovira kao njegov najbolji brend ambasador.

 | Author: Promo foto: Promo

Juha od mrkve 

  1. Očistite i narežite manji poriluk na sitne komade.
  2. Pirjajte ga na malo maslinova ulja i kad omekša dodajte 300 g očišćene i na kockice narezane mrkve.
  3. Posolite i podlijte vodom i temeljcem toliko da pokrije povrće.
  4. Kuhajte na laganoj vatri dok mrkva ne omekša.
  5. Dodajte dvije žlice Siggi'sa natur i izblendajte.
  6. Poslužite uz još žlicu Siggi'sa, svježi korijander i papar. 

 

 | Author: Promo foto: Promo

Sendvič s avokadom i poširanim jajem 

  1. Vodu kojoj ste dodali malo alkoholnog octa zakuhajte dok se ne pojave mali mjehurići – poput onih u mineralnoj vodi.
  2. Ubacite unutra jaje i kuhajte na niskoj temperaturi oko 2 minute, dok se bjelanjak ne formira, a žumanjak i dalje ostane tekuć.
  3. Kruh premažite Siggi's natur skyrom.
  4. Dodajte narezani avokado i prethodno poširano jaje.
  5. Posolite, popaprite i dodajte svježi vlasac. 

Dobar tek!
 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.