Najave 06. listopada 2017.

Sjajna pivska jesen u Slavoniji

Craft
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U Osijeku će se tijekom listopada održati dvije zanimljive pivske svečanosti: Kleines Oktoberfest, i HalloBeer party, pa ako ste u blizini...

Kleines Oktoberfest in Osijek

Nakon dva uspješna Craft beer festivala u listopadu prošle i svibnju ove godine Sunčana ulica u Osijeku ponovno je domaćin jednom pivskom događanju pod nazivom „Kleines Oktoberfest in Osijek“. Festival, prvenstveno njemačkih poznatih pivarskih kuća, bit će održan u subotu 7. listopada od 15 do 23 sata u organizaciji Osijek craft beer festivala u suradnji s Njemačkom narodnosnom zajednicom - Zemaljskom udrugom podunavskih Švaba uz potporu Grada Osijeka, Turističke zajednice i Osječko-baranjske županije.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Organizator Tibor Kainz najavljuje najveću pučku zabavu ove godine u gradu na Dravi i dodaje kako su ovogodišnji partneri Festivala originalna piva koja se toče na Oktoberfestu: Augustiner, Paulaner i Hacker-Pschorr uz posebne goste Festivala Bavarce Schneider i Maxlrainer te podršku dvaju domaćih pivara vinkovačkog Valensa i osječkog Legionara.

Kainz ističe kako se, ponukan sve većim zanimanjem Osječanki i Osječana za kulturu ispijanja piva, odlučio za „Kleines Oktoberfest in Osijek“ po uzoru istoimeno događanje u Minhenu koje svake godine okuplja preko 6 milijuna pivopija, a ideja je građanima Osijeka i gostima ponuditi originalna piva i njemačke pivske specijalitete: poznate bijele njemačke pivske kobasice, (do)koljenice s kiselim kupusom, rebarca u slatkom umaku, a dvije će osječke pekare praviti prave velike „Oktoberfest pivske perece“ dok će za ljubitelje slatkoga biti pripremljene i jabuke u šećeru.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Cijene piva kretat će se od 18 do 25 kuna za pola litre. Na Kleines Oktoberfestu u Osijeku, zanimljivo je naglasiti, slušat će se njemačke tradicionalne pjesme u izvedbi benda M.G.M. i Zbora njemačke zajednice „Alte Kameraden“, a iz Udruge podunavskih Švaba najavljuju i goste u tradicionalnim njemačkim narodnim nošnjama.

Budući da je kroz prošlo izdanje Osijek Craft beer festivala prošetalo 5000 ljudi te prodano čak 8000 litara piva, organizatori se nadaju sličnom odazivu iako naglašavaju da su količine piva ograničene! S obzirom na niz entuzijasta koji u Osijeku i okolici kuhaju piva u kućnoj radinosti, nekoliko zanatskih pivovara te najstariju hrvatsku pivovaru ne sumnjamo da prvi Kleines Oktoberfest najavljuje zanimljivu pivsku zimu u Osijeku!

 

Hellobeer

Krajem listopada u Pivnici Runda bit će održan 2. HalloBeer party koji je prošle godine izazvao veliko zanimanje Osječana. Tako se i ove godine očekuju kreativne strašne maske i spektakularna prerušavanja, koja će ocijeniti nestručni žiri u nepoštednoj borbi za pivske nagrade!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

HalloBeer party bit će održan 31. listopada od 20 sati u Pivnici Runda, Radićeva 44., uz neizostavne Halloween dekoracije: usijane tikve, izdubljene bundeve, strašne paukove i zamaskiranu ekipu!

Dođite i vi, craft piva dižu iz mrtvih!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.