Najave 19. srpnja 2024.

Sutra ćemo doznati tko peče najbolje VRLIČKE UŠTIPKE!

Hercegovački uštipci
Slasni i masni uštipci
foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
U Vrlici se u subotu 20. srpnja održava jubilarno 10. Svjetsko prvenstvo u pečenju vrličkih uštipaka. Pravila su stroga, kao i stručni žiri, a publika će uživati u vrhunskoj tradicionalnoj hrani i dobroj zabavi

Sutra, u subotu 20. srpnja, u Vrlici na Trgu dr. Franje Tuđmana na fontani održat će se jubilarno 10. Svjetsko prvenstvo u pečenju vrličkih uštipaka. Ovaj slastan događaj tijekom godina stekao je svoju brojnu publiku, zaljubljenike u tradicionalne kulinarske vještine, a posebno u pečenje uštipaka.

vrlički uštipci | Author: Miranda Čikotić/PIXSELL Vrlički uštipci foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Pravila su jasna - sve se radi na licu mjesta

Prijave su završene , no nije loše ponoviti pravila ovog slasnog svjetskog prvenstva... U ekipi mogu sudjelovati dvije osobe, a nagrade su iznimno primamljive. Osvajač ili osvajačica prvog mjesta dobit će 100 eura i pehar, drugoplasirani će dobiti 70 eura, dok će trećeplasirani osvojiti 50 eura. Kako doznajemo, na ovo slasno svjetsko prvenstvo stiže jedna ekipa čak iz Đakova - vidjet ćemo u subotu hoće li uspjeti nadmašiti domaćine.

Ovo je prilika za sve majstore pečenja uštipaka da pokažu svoje vještine i kreativnost pred stručnim ocjenjivačkim žirijem. Tijesto za pečenje, od kojeg će se uzorci predati na ocjenu žirija, mora biti miješano na licu mjesta, što jamči svježinu i autentičnost svakog uštipka.

 | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Pravila su jasna - tijesto se mora zamijesiti pred žirijem foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Vrlički uštipci, zabava i nezaboravno druženje

Program 10. Svjetskog prvenstva u pečenju vrličkih uštipaka započinje u 19 sati s tim da natjecatelji trebaju doći ranije zauzeti svoja mjesta i pripremiti se za početak natjecanja. Nakon natjecanja, svi posjetitelji moći će uživati u nastupu stand-up komičara u 21 sat.

Organizator je Turistička zajednica Vrlika, a očekuju se vrhunski uštipci, zabava i nezaboravno druženje. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.