Najave 13. ožujka 2018.

Svi u Samobor na 31. salamijadu

Salamijada
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna 31. po redu Samoborska salamijada održat će se u subotu, 24. ožujka u Sportskoj dvorani Samobor, Hebrangova 26, s početkom u 20 sati.

Samoborski proljetni sajam predstavit će etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira. Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture našeg grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak. Predstavljaju se kristalobrusači, lončari, kovači, remenari i užari, medičari i dr., ali i osnovne škole i dječji vrtići, u kojima se njeguje tradicija starih vještina.

Salamijada | Author: Promo foto: Promo

Sajam će, kao i svake godine biti popraćen dodatnim gastro sadržajima, a u nedjelju, 25. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino.

 Za detaljne informacije i program kliknite ovdje.

Vidimo se u Samoboru!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.