Najave 12. ožujka 2019.

The Garden Brewery organizira Tjedan Soura!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Od ponedjeljka 11. do nedjelje 17. ožujka na Žitnjaku. Pozivajući vas da probate nešto neobično što nema okus po pivu na koje ste navikli, imat ćete priliku kušati čak njih šest - uz kućni bazni Sour, tu je i Samphire, Rosehip & Wild Sorrel, Gooseberry & Elderflower, Apricot i Raspberry Sour. Prilika je ovo za upoznati se s cijelim novim svijetom piva za koja možda niste mislili da postoje.

Pogonjeni inovacijom i kvalitetom The Garden je prvi u regiji skuhao Sour prepoznavajući to kao novi fenomen. Poznatiji kao “kettle sour”, to je podserija kiselih piva, među craft pivarima omiljena i rasprostranjena zbog lakoće i brzine dobivanja željene kiseline u pivu. Od tada su u kisela piva dodavali šumsko voće, jagodu, breskvu, lavandu, kivi, ogrozd i bazgu, borovnicu, zadarsku marasku, motar iz Tisnog u suradnji s Magic Rock pivovarom iz UK-a, te šipak i divlju kiselicu u suradnji s londonskom Brick Brewery.

 | Author: The Garden foto: The Garden

Sour piva su usporediva s vinom u načinu na koja balansiraju slatkoću i kiselost, dajući ljubiteljima piva nešto novo, a ujedno prizivajući ljude koji se ne smatraju ljubiteljima piva. S misijom da se upoznate s cijelim rasponom okusa i zaigranosti ovog stila, tjedan Soura će vas upoznati sa slatkim, voćnim, kiselim pivima koja variraju u postotku alkohola, a možete ih spariti sa sirevima, mesom, voćem, čak i ribom.

 | Author: The Garden foto: The Garden

- Kućni Sour - kettle sour sa suhim završetkom, snažnom aromom bijelog grožđa s natruhama marakuje i dinje, a okus je unikatan s odlikama bijelog vina i kiselog bijelog grožđa.
- Samphire Sour - godišnja kolaboracija s Magic Rock pivovarom iz Yorkshirea. Ručno brani motar iz Tisnog korišten je tijekom kuhanja, a pivo je odležavalo na iranskom začinu Sumac i Lemondrop hmelju.
- Rosehip & Wild Sorrel Sour - cvjetni sour s notama limunske trave, s lokalno branim šipkom i divljom kiselicom, napravljen u suradnji s londonskom Brick Brewery
- Gooseberry & Elderflower Sour - blagi sour sa 120 g/l ogrozda i bazgom, okus ima bazu limete i slatkoću od bazge koja se poigrava s notama kiselog grožđa.
- Apricot Sour - slatkast i pun okus s kremasto narančastom bojom, a dodatak laktoze daje sour koji se lako pije i savršen je za proljeće.
- Raspberry Sour - kompleksni i svježi sour s jakim notama maline, osjeti se guava i marakuja iz južnoafričkog Southern Passion hmelja.

 | Author: The Garden foto: The Garden

The Garden Brewery je izgradila globalnu prepoznatljivost sa svojim Sourima na tržištu koje jako brzo raste, većinom izvozeći u UK, Francusku i Australiju, a cijene ga i ljubitelji vina koji traže zanimljive okuse i propituju percepciju piva.


Pridružite se Tjednu Soura u The Garden Brewery na Žitnjaku, a isprobajte svih šest sour piva i možete dobiti besplatno pivo. Prijavite se na besplatne ture po pivovari u četvrtak 14. ožujka u 18:00 i subotu 16. ožujka u 15:00 na beer@thegarden.hr, a prvi možete dobiti ograničenu količinu limenki Soura te subote od 15:00 u pivovari.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.