Najave 17. lipnja 2018.

Počela je utrka MedvedRUN 2018!

foto: Goran Požek
gastro postao gastro.24sata.hr
Treća po redu MedvedRUN utrka održava se u nedjelju 17. lipnja. Kao i svake godine, ova utrka s okusom pive započinje i završava u Tkalči, kod pivnice Mali medo. Utrka počinje u 9 sati, a nakon nje slijedi veliki tulum s puno dobrog piva.

Pivovara Medvedgrad i AK Sljeme već treću godinu za redom organiziraju MedvedRUN - urbani trkački megaspektakl koji spaja trčanje po najljepšim dijelovima centra Zagreba i tulum sa super pivom.

Prve godine na utrci je sudjelovalo oko 300 trkača dok se ove godine broj prijavljenih trkača popeo na njih 500. Prijave su se zatvorile u rekordnom roku, čak tri tjedna prije održavanja utrke. Po riječima trkača, ovo nije utrka na koju se ide tek tako već utrka na koju ideš da se zabaviš, a kasnije čak uživaš u dobrom pivu i super muzici.

 

 

Ove godine trči se 5 ili 10 kilometara, a najbrži trkači utrke od 10 km osvajaju piva koliko su teški! Utrka u organizaciji atletskog kluba Sljeme i Pivovare Medvedgrad postala je jedna od najpopularnijih zagrebačkih utrka, a to je potvrdio i poznati influencer Siniša Mareković.

Osim atraktivnosti same staze utrke, po njemu treba istaknuti i uspješnu i kvalitetnu suradnju AK Sljeme i Medvedgrada. Izjavio je da je pivovara Medvedgrad suradnik za poželjeti te pohvalio njihovo aktivno sudjelovanje u uvođenju novotarija na utrci, organizaciji logistike i pokretanju humanitarnog dijela utrke

Direktor marketinga i prodaje Pivovare Medvedgrad, Ivan Nauković, naglasio je da MedvedRUN nije samo spoj trčanja, turizma, zabave i dobrog piva, već treba naglasiti i njegov humanitarni karakter. MedvedRUN je dio Medvedgradovog humanitarnog projekta 'Dobri duh Zagreba', kojim ova najstarija zagrebačka zanatska pivovara želi na aktivan način pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj djeluje.

 | Author: Goran Požek foto: Goran Požek

Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj utrci donirat će se Udruzi 'Pokloni mi budućnost' koja pruža pomoć bolesnoj, nemoćnoj, napuštenoj ili siromašnoj djeci, te socijalno ugroženim obiteljima i samohranim roditeljima. Poseban naglasak svojem djelovanju Udruga stavlja na plaćanje toplih obroka školskoj djeci lošijeg imovinskog stanja.

Svaki MedvedRUN tematski je vezan uz neko pivo iz ponude Medvedgrada, a ove godine to je Baltazar. Naravno, uvijek su u stalnoj ponudi i druga piva poput Zlatni i Mrki medvjed, Grička, Crna kraljica, Dva klasa i Fakin, a od sezonaca imamo vrlo atraktivan ljetni duo: Hendrix, lagani zahmeljeni, ljetni lager i naš witbier – Ljeto u Zagrebu čiji dolazak preciznije od kalendara označava kada u Zagrebu počinje ljeto.

Za odličan tulum nakon utrke, pobrinut će se već dobro poznata trojka po imenu Yellow Submarine. Dragi ljubitelji trčanja, vrhunskih piva, turizma i Zagreba, ako se već i niste prijavili za ovogodišnju utrku, svejedno dođite, navijajte, popijte pivo i budite dio jednog sjajnog tuluma humanitarnog karaktera kojeg medijski prate 24sata, i polako se pripremajte za sljedeću godinu!

 | Author: Goran Požek foto: Goran Požek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.