Najave 30. prosinca 2016.

Vinarija Benvenuti među 100 vinarija svijeta

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Predstavnik istarske vinarije Benvenuti, Albert Benvenuti, prošloga je tjedna boravio u Kaliforniji povodom sudjelovanja na četvrtoj po redu konferenciji Wine Vision u organizaciji International Wine Challenge-a.

Predstavnici vinarije Benvenuti pozvani su da prisustvuju ovoj međunarodnoj konferenciji kao jedna od 100 vinarija iz cijeloga svijeta i jedina iz Hrvatske. Povod za sudjelovanjem na konferenciji Wine Vision, osvojeno je zlato i nacionalni trofej na jednom od najprestižnijih vinarskih natjecanja na svijetu -  IWC, za desertno vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.

 | Author: Promo foto: Promo

Činjenica da se istarska vinarija sa svojim vinima našla u probranom društvu kultnih imena poput Domaines Barons de Rothschild, proizvođačem vina Chateau Lafitte Rotschild, zatim sa šampanjerijom Maison Krug i njihovim slavnim Krug šampanjcima, pa još jednom prestižnom šampanjerijom poput Maisons et Domaines Henriot, zatim s pionirima španjolskog vinarstva poput vinarije Miguel Torres S.A., čiji je vlasnik nositelj titule Decanter Man of the Year, te još devedesetak drugih prestižnih imena, je veliko postignuće za njih same, ali i za hrvatsko i istarsko vinarstvo uopće. Benvenuti vina već posjeduju status neosporne kvalitete na domaćem tržištu, a pozivnica poput ove ih uvrštava na listu najprestižnijih imena i globalno te im širom otvara vrata najzahtjevnijih tržišta.

Wine Vision više je od konferencije s ciljem da predstavnici vinarija iz cijeloga svijeta nauče nešto novo te podijele svoja iskustva. „Više od 35 predavača Wine Vision konferencije tijekom izlaganja podijelili su svoja iskustva i zapažanja, a sudjelovanjem na ovoj međunarodnoj konferenciji dobili smo priliku za usvajanje  novih znanja i vještina u proizvodnji vina“, istaknuo je Albert Benvenuti nakon povratka iz Kalifornije.

Vinarija Benvenuti nalazi se u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir s pogledom na obližnji Motovun. Vinogradi obitelji Benvenuti zasađeni su trima autohtonim istarskim sortama: Malvazijom Istarskom, teranom i muškatom. U Vinariji Benvenuti ističu kako su obiteljske vrijednosti i tradicija ključan „začin“ u Benvenuti vinima te da se u svakoj Benvenuti butelji nalazi djelić obiteljske priče, kao i odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja stoji iz njega.

Zasigurno je upravo posebna filozofija u proizvodnji vina obitelji Benvenuti donijela brojne najprestižnije nagrade, a priča o uspjehu zasigurno ovdje ne prestaje!

 

 | Author: Promo foto: Promo

O nagrađenom vinu Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011. 

Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011., desertno je vino, intenzivne slatkoće s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu. Vino koje možete čuvati godinama, pa i desetljećima, predstavlja vrijedan poklon za posebne prilike. Osvojio je trofej najboljeg regionalnog vina na natjecanju IWC, 2016. u Londonu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.