Najave 08. rujna 2017.

Zabava i gušt: Wine & Bike Tour Erdut 2017

foto: Mihael Tomić
gastro postao gastro.24sata.hr
Početkom berbi grožđa stiže nam „Wine & Bike Tour Erdut”, manifestacija koja već četiri godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav.

Dionizijska je to manifestacija kojom ovdašnji ljudi i njihovi gosti slave vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

 | Author: Mihael Tomić foto: Mihael Tomić

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA
Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10.00 do 18.00 sati, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Antunović, Brzica, Erdutske vinograde d.d., Janečić, Siber. Ujutro istog dana, 09. rujna, u 10.00 sati počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj - ove godine vinariju Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj.

Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

 | Author: Mihael Tomić foto: Mihael Tomić

KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV
U subotu navečer 09. rujna, s početkom u 20.00 sati, manifestaciju Wine & Bike Tour 2017. okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom vrhunskog makedonskog glazbenika – Vlatka Stefanovskog, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Vlatko Stefanovski je jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora koji se ističe kao vrsni instrumentalist. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina dodatno začinjava čaroban ambijent uz odličnu glazbenu podlogu - DJ Omke!

 | Author: Mihael Tomić foto: Mihael Tomić

PREDSTAVE
Manifestaciju u petak, 08. rujna, s početkom u 19.00 sati otvara predstava “Ko radi štrajka od gladi” u kojoj Damir Mihanović Ćubi tumači ulogu Nevena, priprostog radnika koji kritizira svakodnevicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu. Predstava je u cijelosti njegovo djelo gdje Ćubi predstavlja autora i glumca.

Drugog dana posjetitelje s početkom u 18.00 sati očekuje predstava “Očeš nečeš, doktor”, komedija Kerekesh Teatra nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema "malog" čovjeka, progovoriti i o svakodnevnim problemima Indijanaca.

 | Author: Mihael Tomić foto: Mihael Tomić

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, RRA Slavonije i Baranje, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Gradski prijevoz putnika omogućio nam je organizirati besplatan prijevoz do Erdutske vinarije na koncert Vlatko Stefanovski Trio i natrag do Osijeka! Polasci su zakazani s Trga Ljudevita Gaja u Osijeku i to po rasporedu:

OSIJEK - ERDUT
17:00 h (dva autobusa)
18:30 h (dva autobusa)
*(+/- 5 min)

ERDUT - OSIJEK
23:00 h (dva autobusa)
00:30 h (dva autobusa)
*(+/- 5 min)

 | Author: Mihael Tomić foto: Mihael Tomić

Pratite službenu Facebook stranicu “Wine & Bike Tour Erdut” na kojoj možete pronaći više informacija o događaju.
i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.