Native sadržaj 26. listopada 2023.

4 razloga zbog kojih tvoja perilica ne suši dobro posuđe

foto: Unsplash

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Perilice posuđa su nezamjenjiv kućanski uređaj koji nam olakšava svakodnevni život, no ponekad se može dogoditi da iz perilice izvadimo posuđe koje nije dovoljno suho i sjajno. Kako riješiti taj problem, pročitaj u nastavku.

Izuzetno je frustrirajuće kada izvadimo čaše, zdjelice, šalice, tanjure ili drugo posuđe iz perilice, a ono je još uvijek vlažno i mokro. Umjesto sjajno čistog i suhog posuđa, suočavamo se s neugodnim iznenađenjem. Uzroci zašto se to dogodi mogu biti brojni, no postoje četiri najčešća razloga zbog kojih tvoja perilica ne suši posuđe kako treba. 

1. Pogrešno smješteno posuđe u perilici

Pravilno slaganje posuđa u perilicu ključno je kako bismo osigurali temeljito sušenje. Ako u perilicu staviš previše posuđa ili tanjure, zdjelice, lonce ili drugo posuđe postaviš preblizu jedno drugome ili uz zidove perilice, zrak neće moći kružiti slobodno. To će rezultirati time da pojedini dijelovi posuđa ostanu vlažni, dok će drugi biti suhi. Zato je važno pridržavati se smjernica proizvođača o pravilnom smještaju posuđa, a isto vrijedi i za pribor za jelo.

2. Pogrešno namješten ciklus pranja

Mnoge moderne perilice posuđa imaju različite programe pranja, uključujući i one s opcijom sušenja. Ako odabereš krivi program ili ako zabraviš uključiti opciju sušenja, pranje može rezultirati nedovoljno osušenim posuđem. Pravilno podešavanje ciklusa pranja ključno je za osiguravanje temeljitog pranja i sušenja posuđa. Provjeri upute za svoj uređaj i budi sigurna da si odabrala odgovarajući program po količini posuđa, ali i po tome koliko je zaprljano.

 | Author: Unsplash foto: Unsplash

3. Premalo sredstva za ispiranje

Sredstvo za ispiranje igra ključnu ulogu u procesu sušenja posuđa. Ovo sredstvo pomaže u sprječavanju stvaranja mrlja i kapljica na posuđu, osiguravajući brže sušenje i posuđe koje se sjaji. Ako zaboraviš dodati sredstvo za ispiranje ili ga staviš premalo, posuđe će ostati vlažno. Pobrini se da uvijek imaš dovoljno sredstva za ispiranje u perilici i redovito ga nadopunjuj.

4. Perilica nije u stanju osušiti posuđe

Nažalost, neke starije perilice jednostavno nisu opremljene za učinkovito sušenje posuđa. Ako si provjerila i isključila prethodno navedene razloge, moguće je da je tvoja perilica zastarjela ili nije opremljena sustavom za sušenjem visoke učinkovitosti. U tom slučaju, razmisli o kupovini moderne perilice posuđa koja ima naprednu tehnologiju za sušenje.

Da bi izbjegla na pola suho posuđe nakon ciklusa pranja, možda je pravo vrijeme da svoju kuhinju nadogradiš novom Gorenje UltraClean perilicom posuđa. Uz naprednu SmartUltra Dry tehnologiju ne moraš brinuti o kapljicama vode na svježe opranom posuđu jer se nakon ciklusa pranja ventilator aktivira i uklanja svu vruću paru iz kade za pranje posuđa. Vrata perilice posuđa automatski se malo otvaraju kako bi pustila svjež zrak, tako da se oprani predmeti poput staklenog, ali i plastičnog posuđa potpuno osuše.

 | Author: Gorenje UltraClean perilica

Prije savršenog sušenja dolazi i savršeno pranje, a uz novi program ExtraHygiene s UV tehnologijom, Gorenje UltraClean perilica posuđa podiže higijenu na novu razinu tako što oponaša proces sterilizacije uključivanjem dodatnog ispiranja hladnom vodom, nakon čega slijedi produženo pranje vrućom vodom na 70 °C kako bi se uklonilo 99,9 % svih bakterija. Visoke temperature osiguravaju da tvoje posuđe dosegne iznimno visoke higijenske standarde.

Ako se odlučiš na kupovinu nove Gorenje UltraClean perilice posuđa, registriraj svoju kupnju i kao poklon dobivaš paket Finish tableta za strojno pranje posuđa dovoljan za 54 pranja! Promocija traje od 20. 09. do 15. 11. 2023., a više o promociji i novim perilicama posuđa Gorenje UltraClean otkrij na gorenje.hr i odaberi novog heroja za svoj dom.

 | Author: Gorenje UltraClean perilica

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.