Martina Đođo, autorica Instagram profila @cookie.djo, ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Plant-based jela". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti zdraviju, ali ne i manje svečaniju verziju jela koristeći O’Plant burgere umjesto mljevenog mesa. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Sastojci:
- 1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
- 1 pakiranje O’Plant veggie burgera
- luk
- češnjak
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- bosiljak
- origano
Priprema
Luk i češnjak prvo treba usitniti. Na tavi zatim ugrijati maslinovo ulje pa dodati luk i češnjak, posoliti i kratko popržiti. Dodati burgere, usitniti ih kuhačom i napraviti kao “mljeveno meso”. Po potrebi dodati još soli i malo papra, pirjati 6-7 minuta i onda ostaviti da se sve kratko ohladi. Lisnato tijesto treba narezati na kvadrate.
U svaki kvadrat staviti žlicu mljevene smjese iz tave. Kvadratiće zatim zatvoriti i oblikovati u loptice. Loptice potom složiti u oblik bora (za neke druge prilike može i u neki drugi oblik ili samo jednu do druge). Premazati ih maslinovim uljem, posuti bosiljkom i origanom, pa staviti peći 20 minuta na 190 stupnjeva.
Dobar tek!
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!