Native sadržaj 13. prosinca 2024.

Bogata meksička juha ugrijat će i najhladniji dan

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Zimske dane ništa ne grije bolje od bogate meksičke juhe, a ovaj recept s potpisom Mile Butorca donosi pravu eksploziju okusa uz jednostavnu pripremu!

Topla jela nalazimo i u toplijim krajevima pa je tako Milu Butorca, poznatog kao autora bloga "Jedi do Mile volje", inspirirao Meksiko. Bogata, gusta i prepuna finih okusa, ova meksička juha savršeno će te ugrijati tijekom hladnih zimskih dana, a odličan je način kako na brzinu pripremiti nešto fino u blagdanskoj zbrci. Koja je tajna ovog prefinog recepta? Temeljac pripremljen pomoću MAGGI goveđe kocke i nekoliko kapi MAGGI Würze začina. 

Sastojci:

  • 500 g mljevene govedine
  • 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 1 konzerva (400 g) crvenog graha, ocijeđena i isprana
  • 1 konzerva (300 g) kukuruza, ocijeđena
  • 2 konzerve (po 400 g) sjeckanih rajčica

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

  • 1 litra goveđeg temeljca (pripremljenog s MAGGI goveđom kockom)
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • Nekoliko kapi MAGGI Würze
  • 1 žličica mljevenog čilija 
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica suhog origana
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Svježi korijander ili peršin za ukrašavanje
  • Kiselo vrhnje i tortilla čips za posluživanje

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL  | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 1 minutu dok ne zamiriše.
  3. Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte dok ne porumeni, razbijajući grudice kuhačom, oko 7-10 minuta.
  4. Umiješajte crvenu i zelenu papriku te kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
  5. Dodajte koncentrat rajčice, mljeveni čili, kumin i origano. Dobro promiješajte i kuhajte 2 minute kako bi se začini oslobodili.
  6. Ulijte sjeckane rajčice, goveđi temeljac pripremljen s MAGGI goveđom kockomMAGGI Würze, crveni grah i kukuruz. Pojačajte vatru i pustite da zavrije.
  7. Smanjite vatru na lagano i ostavite da se kuha 30 minuta, povremeno miješajući. Ako je jelo pregusto, dodajte malo vode ili temeljca.
  8. Kušajte i po potrebi dodajte sol i papar.
  9. Poslužite juhu u zdjelicama, ukrašenu svježim korijanderom ili peršinom. Po želji dodajte žlicu kiselog vrhnja i poslužite uz tortilla čips.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.