Zimske dane ništa ne grije bolje od bogate meksičke juhe, a ovaj recept s potpisom Mile Butorca donosi pravu eksploziju okusa uz jednostavnu pripremu!
Topla jela nalazimo i u toplijim krajevima pa je tako Milu Butorca, poznatog kao autora bloga "Jedi do Mile volje", inspirirao Meksiko. Bogata, gusta i prepuna finih okusa, ova meksička juha savršeno će te ugrijati tijekom hladnih zimskih dana, a odličan je način kako na brzinu pripremiti nešto fino u blagdanskoj zbrci. Koja je tajna ovog prefinog recepta? Temeljac pripremljen pomoću MAGGI goveđe kocke i nekoliko kapi MAGGI Würze začina.
Sastojci:
- 500 g mljevene govedine
- 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- 1 konzerva (400 g) crvenog graha, ocijeđena i isprana
- 1 konzerva (300 g) kukuruza, ocijeđena
- 2 konzerve (po 400 g) sjeckanih rajčica
- 1 litra goveđeg temeljca (pripremljenog s MAGGI goveđom kockom)
- 2 žlice koncentrata rajčice
- Nekoliko kapi MAGGI Würze
- 1 žličica mljevenog čilija
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica suhog origana
- Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
- 2 žlice maslinovog ulja
- Svježi korijander ili peršin za ukrašavanje
- Kiselo vrhnje i tortilla čips za posluživanje
Priprema:
- U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
- Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još 1 minutu dok ne zamiriše.
- Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte dok ne porumeni, razbijajući grudice kuhačom, oko 7-10 minuta.
- Umiješajte crvenu i zelenu papriku te kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
- Dodajte koncentrat rajčice, mljeveni čili, kumin i origano. Dobro promiješajte i kuhajte 2 minute kako bi se začini oslobodili.
- Ulijte sjeckane rajčice, goveđi temeljac pripremljen s MAGGI goveđom kockom, MAGGI Würze, crveni grah i kukuruz. Pojačajte vatru i pustite da zavrije.
- Smanjite vatru na lagano i ostavite da se kuha 30 minuta, povremeno miješajući. Ako je jelo pregusto, dodajte malo vode ili temeljca.
- Kušajte i po potrebi dodajte sol i papar.
- Poslužite juhu u zdjelicama, ukrašenu svježim korijanderom ili peršinom. Po želji dodajte žlicu kiselog vrhnja i poslužite uz tortilla čips.