Native sadržaj Brzo i proljetno - neodoljivo! 07. lipnja 2024.

Bogata obitelj Aurelia svježe tjestenine dobila je novog člana!

gastro postao gastro.24sata.hr
U ponudi Aurelia svježih tjestenina ima više od petnaest neodoljivih okusa, a sada je u tim stiglo veliko pojačanje – Tortelloni s puretinom.

Ugodnog mirisa i okusa, nježne boje te prepoznatljive teksture puretina je omiljeni i zdravi izbor. Aurelia u svojim tortellonima isključivo koristi vrhunski pureći batak i zabatak, mekan i baršunast, čiji izvorni okus tortellon pažljivo čuva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aurelia (@aureliafreshpasta)

Posljednjih petnaestak godina Aurelia ugled branda gradi proizvodnjom svježih raviola, tortellona, fettuccina, tagliatella, lazanja te autohtonih tjestenina: pljukanaca, fuža, makaruna, šurlica…Osim svježe tjesteninine proizvode i svježe umake bez konzervansa: šalšu, juneći umak i bolonjez.

Kvaliteta bez kompromisa

Ozbiljna tjestenina se proizvodi od krupice tvrde (durum) pšenice. Međutim, kod nas se ova vrsta pšenice nije uzgajala. Tim stručnjaka Aurelia tjestenine je posebno ponosan jer su uspjeli potaknuti proizvodnju durum pšenice u Baranji, što je jedan vid brige za lokalnu zajednicu. Tako jedini proizvode tjesteninu od izuzetno kvalitetne i nutritivno vrijedne baranjske durum pšenice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aurelia (@aureliafreshpasta)

Kada je riječ o punjenoj tjestenini nema kompromisa vrhunskom okusu. Sastojci punila moraju sami za sebe biti prvoklasni i vrlo ukusni. Zahvaljujući naprednom proizvodno-tehnološkom postupku sačuvani su izvorni okusi sastojaka i zaštićen je proizvod bez dodavanja konzervansa.

Održivost u svakom koraku

Aurelia osim o kvaliteti proizvoda, iznimnu brigu vodi i o okolišu, čak i kada bira strojeve i opremu. Zbog svježih sirovina kao što su jaja, pršut, sir i povrće koji se čuvaju u hladnom prostoru, a u hladnjacima se nalaze i gotovi proizvodi, imaju puno hlađenja.

U novoj tvornici odabrali su suvremenu tehnologiju hlađenja koja umjesto freonskih plinova, koji oštećuju ozonski omotač Zemljine atmosfere, koristi CO2 i amonijak. Oni se ne troše nego se kreću u zatvorenim sustavima, a toplinu koja se oslobađa prilikom hlađenja koriste kroz rekuperaciju za predgrijavanja tople vode. Ugradili su i sunčanu elektranu koja daje više od 50 % potrebne električne energije i tako je tvornica u Kupljenovu kod Zaprešića dobila naziv Zelena kuća.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.