Autorica bloga Sunberry Jam, biologinja Luna Džidić i ove godine sudjeluje u izboru Gastro zvijezde u kategoriji "Plant-based jela". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremati jedan egzotičan plant-based desert u čaši. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Sastojci:
- 350 g indijskih oraščića
- 250 g svježeg manga
- O'Plant Bio Refresh voćni snack
- 100 ml O'Plant biljnog napitka
- 200 g O'Plant Chia&spelt muesli
- 200 g badema
- 150 g nerafiniranog kokosovog ulja
- 100 ml svijetlog sirupa agave
Za ukras:
- svježa menta
- svježi mango
- indijski oraščići
Priprema
Namočite indijske oraščiće da omekšaju za kremu. Zatim napravite bazu: treba pomiješati O'Plant Chia&spelt muesle, sirup agave i kokosovo ulje. Usitnite bademe u multipraktiku i dodajte ih u smjesu. Smjesu kratko treba zapeći u pećnici da bude hrskava. Za to vrijeme oguliti i narezati mango i pripremiti kremu.
Za kremu, prvo ocijedite indijske oraščiće od vode u kojoj su se namakali. Prebacite ih u blender i dodajte O'Plant Refresh voćnu kašu od jabuke i manga, svježi mango, biljno mlijeko, kokosovo ulje, sirup agave i malo soka limuna ili limete.
Izblendajte sve zajedno dok ne dobijete glatku kremu. Izvadite smjesu od mueslija iz pećnice, ostavite da se malo ohladi i razmrvite ju na dno čaše. Dodajte kremu i stavite desert u hladnjak na nekoliko sati da se stisne. Ukrasite po želji. Ja sam koristila svježi mango, listove mente i indijske oraščiće.
Dobar tek!
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!