Native sadržaj Za koji stol želiš sjesti? 13. svibnja 2024.

Bruskete s grill povrćem i burgerom bit će hit idućeg roštilja

foto: Mile Butorac

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa nam nije draže od guštanja s dragim ljudima oko stola sa super hranom, a da se uz PIK guštati može bilo gdje pokazat će ti naši Gastrolovci!

Možda su ovako visoke temperature koje zadnjih dana imamo nestandardne za rano proljeće, no nećemo ih propitkivati nego uživati u njima. Jedan od najboljih načina kako iskoristiti ove gotovo ljetne dane je organizirati piknik s najdražima. Obožavamo piknike jer spajaju ono što najviše volimo - finu hranu i dobro društvo. 

Pretvori svoju omiljeni dekicu u stol za koji ćeš pozvati sve svoje drage ljude i neka svatko od vas ponese jednu deliciju - u trenu ćete imati pravu gozbu! Ako tražiš inspiraciju što pripremiti, odlične ideje ima Gastrolovac Mile Butorac, autor bloga "Jedi do Mile volje". Mile je sočni PIK BOOM Burger pretvorio u bruskete s grill povrćem, a PIK Gurmanske kobasice u neodoljive ražnjiće. U nastavku potraži recepte, a ako i ti želiš uživati u PIK delicijama, posjeti naš microsite, dođi za stol i osvoji super nagradu!

Bruskete s grill povrćem i burgerom

Sastojci:

  • 1 kruh baguette
  • Hummus ili kajmak pomiješan s kiselim vrhnjem
  • Povrće po želji: paprika, tikvica/patlidžan
  • 1 pakiranje PIK BOOM burgera
  • Papar
  • Sol
  • Ulje
  • Svježi peršin
  • Svježi bosiljak
  • Po želji čili i češnjak

 | Author: Mile Butorac foto: Mile Butorac

Priprema:

  1. Povrće izrežite na veće komade te dodajte na dobro zagrijanu rešetku grilla ili ispecite na tavi.
  2. Povrće lijepo zapecite da omekša, ali da se ne raspada.
  3. BOOM burger ispecite po želji, medium ili jače. Tijekom pečenja sve premažite s malo ulja.
  4. Pred kraj pečenja izrežite kruh na deblje kriške te i njega zapecite kratko sa svake strane na roštilju.
  5. Zapečen kruh premažite hummusom ili kremom od kajmaka i kiselog vrhnja. Po tome dodajte izrezano grill povrće, koje posolite i poparite po ukusu, te po želji dodajte čilija i češnjaka.
  6. Na vrh dodajte meso izrezano na manje kockice.
  7. Sve posipajte sjeckanim svježim peršinom i bosiljkom.

 | Author: Mile Butorac foto: Mile Butorac

Ražnjići s kobasicama i povrćem

Sastojci:

  • 1 pakiranje PIK Gurmanske kobasice
  • Povrće po izboru: tikvice, paprika, šampinjoni, cherry rajčice, rotkvice, luk…
  • Ulje
  • Štapići za ražnjiće

 | Author: Mile Butorac foto: Mile Butorac

Priprema:

  1. PIK Gurmanske kobasice izrežite na veće komade, kao i povrće: tikvice, papriku i luk, a šampinjone, cherry rajčice i rotkvice ostavite cijele.
  2. Slažite na ražnjić komad kobasice pa dva komada povrća i tako dok ne popunite ražnjić.
  3. Prilikom slaganja na štapić ostavite malo prostora između namirnica kako bi se sve lijepo ispeklo, nikako nemojte natiskati sve.
  4. Ražnjiće dodajte na dobro zagrijanu rešetku grilla ili tavu pa uz okretanje na svaku stranu ispecite. Tijekom pečenja ražnjiće premazujte s malo ulja.
  5. Poslužite uz prepečene lepinje i kajmak ili neki drugi vama drag umak.

U slast!

 | Author: Mile Butorac foto: Mile Butorac

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.