Možda su ovako visoke temperature koje zadnjih dana imamo nestandardne za rano proljeće, no nećemo ih propitkivati nego uživati u njima. Jedan od najboljih načina kako iskoristiti ove gotovo ljetne dane je organizirati piknik s najdražima. Obožavamo piknike jer spajaju ono što najviše volimo - finu hranu i dobro društvo.
Pretvori svoju omiljeni dekicu u stol za koji ćeš pozvati sve svoje drage ljude i neka svatko od vas ponese jednu deliciju - u trenu ćete imati pravu gozbu! Ako tražiš inspiraciju što pripremiti, odlične ideje ima Gastrolovac Mile Butorac, autor bloga "Jedi do Mile volje". Mile je sočni PIK BOOM Burger pretvorio u bruskete s grill povrćem, a PIK Gurmanske kobasice u neodoljive ražnjiće. U nastavku potraži recepte, a ako i ti želiš uživati u PIK delicijama, posjeti naš microsite, dođi za stol i osvoji super nagradu!
Bruskete s grill povrćem i burgerom
Sastojci:
- 1 kruh baguette
- Hummus ili kajmak pomiješan s kiselim vrhnjem
- Povrće po želji: paprika, tikvica/patlidžan
- 1 pakiranje PIK BOOM burgera
- Papar
- Sol
- Ulje
- Svježi peršin
- Svježi bosiljak
- Po želji čili i češnjak
Priprema:
- Povrće izrežite na veće komade te dodajte na dobro zagrijanu rešetku grilla ili ispecite na tavi.
- Povrće lijepo zapecite da omekša, ali da se ne raspada.
- BOOM burger ispecite po želji, medium ili jače. Tijekom pečenja sve premažite s malo ulja.
- Pred kraj pečenja izrežite kruh na deblje kriške te i njega zapecite kratko sa svake strane na roštilju.
- Zapečen kruh premažite hummusom ili kremom od kajmaka i kiselog vrhnja. Po tome dodajte izrezano grill povrće, koje posolite i poparite po ukusu, te po želji dodajte čilija i češnjaka.
- Na vrh dodajte meso izrezano na manje kockice.
- Sve posipajte sjeckanim svježim peršinom i bosiljkom.
Ražnjići s kobasicama i povrćem
Sastojci:
- 1 pakiranje PIK Gurmanske kobasice
- Povrće po izboru: tikvice, paprika, šampinjoni, cherry rajčice, rotkvice, luk…
- Ulje
- Štapići za ražnjiće
Priprema:
- PIK Gurmanske kobasice izrežite na veće komade, kao i povrće: tikvice, papriku i luk, a šampinjone, cherry rajčice i rotkvice ostavite cijele.
- Slažite na ražnjić komad kobasice pa dva komada povrća i tako dok ne popunite ražnjić.
- Prilikom slaganja na štapić ostavite malo prostora između namirnica kako bi se sve lijepo ispeklo, nikako nemojte natiskati sve.
- Ražnjiće dodajte na dobro zagrijanu rešetku grilla ili tavu pa uz okretanje na svaku stranu ispecite. Tijekom pečenja ražnjiće premazujte s malo ulja.
- Poslužite uz prepečene lepinje i kajmak ili neki drugi vama drag umak.
U slast!