Istraživanja pokazuju kako je generaciji Z kuhanje prilično stresno iskustvo jer nisu dovoljno opušteni tijekom kuhanja i iz tog razloga često koriste aplikacije za naručivanje hrane ili jedu po restoranima.
Lada Kušec Deči i Stella Zulijani pristale su na naš mali uskršnji izazov, stavile pregače, izvadile kuhače, zasukale rukave i bacile se na pripremu uskršnjih kolača uz asistenciju gastro blogerice Ane Antunović i malu pomoć Dolcele.
Gastro mentorica Ana Antunović iznenadila je cure i u zadnji tren zamijenila slastice koje su trebale raditi. Lada je tako za zadatak dobila mrkvice od lisnatog tijesta, a Stella uskršnje muffine u obliku gnijezda.
Koliko su cure bile uspješne, jesu li kolači bili jestivi i što se sve događalo na snimanju pogledaj u video prilogu:
Izazov za Ladu Kušec Deči: Mrkvice od lisnatog tijesta
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 700 ml mlijeka
- 2 Dolcela limun šećera
- 1 pakiranje Dolcela kreme za kremšnite
- 1 jaje za premazivanje lisnatog tijesta
- menta za ukrašavanje mrkvica
Priprema:
Krećemo pripremu s lisnatim tijestom, prvo ga treba razvaljati i razrezati na trakice širine 2 cm. Nakon toga se pomoću aluminijske folije naprave oblici mrkvica od tijesta.
Mrkvice se premazuju jajem i stavljaju u pećnicu na 180 stupnjeva, 20 minuta. Dok se mrkvice peku radi se punjenje.
Za punjenje se koristi Dolcela kremu za kremšnite, mlijeko i limun šećer. Srećom, kremu je lako napraviti, samo dodaš mlijeko i izmiksaš.
Kada su mrkvice pečene, ostavi ih malo da se ohlade i napuni ih kremom. Mrkvice ukrasi po želji, npr. jednostavno s listićima mente.
Izazov za Stellu Zulijani: Cupcakes uskršnja gnijezda
Sastojci za muffine:
- 1 pakiranje Dolcela čokoladnih muffina
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka ( može i voda)
Sastojci za kremu:
- 1 pakiranje Dolcela parfe kreme od čokolade
- 500 ml mlijeka
- 1 vrećica Dolcela želatine
- 1 vrećica Dolcela rum šećera
- čokoladna jaja i čokoladni zečevi za ukrašavanje
Priprema:
Za izradu uskršnjih muffina koristimo Dolcela mješavinu za čokoladne muffine koja se vrlo lako priprema. U mješavinu se dodaje 1 jaje, 100 ml ulja i 150 ml vode.
Kad miješajući dobiješ glatko tijesto, dodaj i malo čokolade, a zatim stavi u kalupe koje također možeš pronaći u kutiji s Dolcela mješavinom za muffine i peci ih u pećnici oko 20 minuta.
Dok se muffini peku, možeš pripremiti kremu za uskršnja gnijezda koristeći Dolcela parfe kremu od čokolade u koju se dodaje Dolcela želatinu kako bi krema bila čvrsta. Na ohlađenim muffinima radimo gnijezdo s kremom te u njih stavljamo čokoladna jaja i zečeve. U slast!
Ako se osjećaš pomalo nesigurno u kuhinji, ne brini, imamo rješenje. Uz Dolcela jednostavne i ukusne mješavine za muffine, tortu od mrkve ili husarske kolačiće zasladit ćeš nadolazeće blagdane i iznenaditi svoju ukućane prefinim slasticama, bez imalo truda. Potraži recepte za savršene blagdanske slastice koje uz Dolcelu uspiju baš svaki put!