Native sadržaj Gastro zvijezda 2025. 17. prosinca 2025.

Eni Đorđević je majstorica za eskpresno stvaranje jela koja izgledaju kao da su se pripremala satima

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Kreativnost i osobni pečat u kulinarskom su svijetu jednako važne kao i strast koja gastro entuzijaste pokreće, a među kandidatima ovogodišnje Gastro Zvijezde posebno se izdvaja Eni Đorđević - žena čija energija, toplina i zarazni entuzijazam potvrđuju da je kuhanje puno više od hrane na tanjuru. Eni je ona osoba koju bi svatko poželio imati u vlastitoj kuhinji: nasmijana, fokusirana, neopterećena i potpuno predana trenutku stvaranja.

Enin stil kuhanja, kao i njezina osobnost, spaja tri velike ljubavi - prodaju, komunikaciju i hranu, u priču koja je nastala spontano, ali prerasla u karijeru koju svi rado pratimo na njezinom Instagramu eni_dordevic. Preseljenje u Maleziju otvorilo joj je sasvim novi svijet okusa i prilika, a iz hobija koji je započeo jednim običnim 'Zašto ne?' izrasla je gastro platforma koju danas prati sve veći broj ljubitelja jednostavnih, ukusnih i pristupačnih jela.

Dok neki svoje slobodno vrijeme provode daleko od štednjaka, Eni priznaje da je njoj kuhinja najdraže igralište - mjesto gdje istražuje, eksperimentira i uči, uvijek s isto toliko žara kao prvog dana. I upravo zato nije iznenađenje da je njezin najveći profesionalni trenutak bio ulazak u MasterChef kuhinju, iskustvo koje joj je, kako kaže, promijenilo život i profesionalno i osobno. 

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Predstavite se u par rečenica - tko ste, otkud ste, čime se bavite...

Zovem se Eni Đorđević, imam 33 godine i moje tri velike strasti su prodaja, ples i kuhanje. Kuhanje je moj mir i kreativni ventil, dok me prodaja i energija ljudi uvijek podignu. Plesom se više ne bavim profesionalno, ali i dalje marljivo treniram - u teretani. Nakon dugogodišnje karijere u prodaji, gdje sam godinama bila trener u A1, danas sam svoju ljubav prema hrani spojila s komunikacijom i prodajom.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Kada ste i zašto pokrenuli svoj TT/IG profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Food blog pokrenula sam kada sam se preselila u Maleziju, imala puno slobodnog vremena, i kada sam shvatila da mi samo kuhanje više nije dovoljno i jednostavno sam pomislila: “Zašto moje recepte ne bi isprobalo i više ljudi?” Tako je sve krenulo. Prvo sam objavila fotografiju jela, zatim video, a onda sam se odvažila ubaciti i sebe pred kameru. I tu je zapravo počela moja mala gastro priča koja danas raste iz dana u dan. 

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

Moji pratitelji najviše obožavaju jela koja su jednostavna, brza i cjenovno pristupačna. Često kažu da izgledaju kao da sam ih pripremala osam sati, a zapravo je većina gotova u manje od 60 minuta. Upravo ih ta kombinacija efektnog izgleda i jednostavne pripreme posebno privlači.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Što kuhate sebi za gušt?

Kad kuham sebi za gušt… uh, meni je SVE gušt! Ja stvarno kuham svaki dan i svaki dan na tanjur stavim nešto novo. Ne radim u restoranu i nikada nisam pa je jedini način da naučim nešto novo da stalno istražujem, isprobavam i mijenjam stvari. To mi je najdraži dio mog posla koji je iz zezancije postao primaran. Neki provedu osam sati u salonu, a ja osam sati u kuhinji - i iskreno, mogla bih još i više! Kuhinja je moj teren za igru i tu se osjećam najživlje. Najviše volim jesti i raditi rižota na 84398937429 načina.

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?

Mislim da sam u prethodnom pitanju sve odgovorila.

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Češnjak, chili, pancetta.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Carbonaru…

Najdraži trenutak u gastro karijeri?

Definitivno MasterChef. Taj mi je trenutak doslovno promijenio život iz temelja. Zahvalna sam jer me upravo MasterChef doveo tu gdje sam danas… otvorio mi je vrata, naučio me tehnikama. To je iskustvo koje me oblikovalo i profesionalno i osobno.

Čemu se najviše veselite na snimanju Gastro zvijezde?

Najviše se veselim vidjeti ljude kako će uživati u okusima koje sam složila. Jedva čekam predstaviti svoje jelo, svoj recept i iskreno, jedva čekam da probate te okuse! Veseli me i upoznati druge food blogere koji dijele istu ljubav prema hrani kao i ja. Baš me zanima kako će svatko interpretirati svoje jelo i što ćemo sve naučiti jedni od drugih.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.