Ako tražiš inspiraciju za savršeno blagdansko jelo koje spaja tradicionalne okuse i jednostavnu pripremu, svinjske rolice i francuska salata s potpisom Mily Food idealan su odabir!
Od svih kuhinja ne smijemo zaboraviti i na onu našu, tradicionalnu, gdje se okusi svih naših regija i običaja spajaju. Jedno takvo fino jelo pripremila je Milica Šundov Šupe, omiljena Mily Food. Svinjske rolice po Miličinom receptu bit će odličan dodatak blagdanskom stolu, baš kao i prekrasno ukrašena francuska salata. A koja je tajna pripreme ovih jela? Najfiniji THOMY senf i nezaobilazna THOMY majoneza.
Rolice u umaku od senfa
Sastojci:
- 8-10 svinjskih šnicli (leđa bez kosti) tanko narezanih
- 150 g krušnih mrvica
- 3-4 slana inćuna
- 10 dkg grožđica
- 1 vezica peršina
- 2-3 češnja češnjaka
- Naribana korica 1 limuna
- THOMY senf
- 1 čaša suhog bijelog vina
- Grančica timijana
- Sol, papar šareni, ulje za prženje
- 1 MAGGI goveđa kocka
Priprema:
- Krušne mrvice prepržite na malo maslaca ili maslinovog ulja. Nasjeckajte češnjak i peršin, naribajte limunovu koricu, slane inćune i malo maslinovog ulja. Sve sastojke dobro promiješajte s preprženim krušnim mrvicama i grožđicama koje ste namočili u malo vode.
- Šnicle potucite i svaku šniclu premažite tanko THOMY senfom pa napunite žličicom nadjeva. Zarolajte i pričvrstite čačkalicom. Prepecite na maslinovom ulju (u ulje dodajte kockicu maslaca da ne izgori).
- Izvadite rolice i ulje od pečenja, zalijte suhim bijelim vinom. Pustite da se vino malo reducira i onda dodajte mesni temeljac (otopite MAGGI goveđu kocku u ½ litre tople vode) i izdašnu žlicu THOMY senf. Pustite da prokuha.
- Vratite rolice u tavu i sve zajedno kuhajte još par minuta. Umak zgusnite s dvije žlice nadjeva od krušnih mrvica.
- Na kraju umiješajte malo vrhnja za kuhanje.
- Servirajte rolice uz prilog i obilato posipajte preprženim krušnim mrvicama koje su vam preostale.
Francuska salata
Sastojci:
- 1 veća konzerva graška
- 1 velika THOMY majoneza
- 4-5 krumpira kuhanog u ljusci
- 4-5 mrkvi
- 1/2 staklenke kiselih krastavaca
- 5 tvrdo kuhanih jaja
- 1 zelena jabuka
- 1 žlica milerama
- 1 velika žlica THOMY senfa
- 1 limun
- Papar
- Sol
- Peršin i krastavac za ukras
Priprema:
- U lonac s vodom stavite kuhati krumpir, skuhajte mrkvu i jaja.
- Dok se povrće kuha krastavce i jabuku ogulite i narežite na kockice.
- Tvrdo kuhana jaja očistite i narežite na kockice – dva ostavite za ukras.
- U nasjeckano povrće dodajte sol, papar, sjeckani peršin, THOMY majonezu, THOMY senf, mileram, sok od limuna i sve dobro izmiješajte.
- Ovako pripremljenu salatu premjestite u ukrasnu zdjelu, premažite slojem majoneze, ukrasite tvrdo kuhanim jajima i krastavcem.
- Stavite u hladnjak da se svi sastojci prožmu i ohlade te poslužite uz meso.