Native sadržaj 13. prosinca 2024.

Fine rolice u umaku od senfa i francuska salata - savršeno za blagdane!

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako tražiš inspiraciju za savršeno blagdansko jelo koje spaja tradicionalne okuse i jednostavnu pripremu, svinjske rolice i francuska salata s potpisom Mily Food idealan su odabir!

Od svih kuhinja ne smijemo zaboraviti i na onu našu, tradicionalnu, gdje se okusi svih naših regija i običaja spajaju. Jedno takvo fino jelo pripremila je Milica Šundov Šupe, omiljena Mily Food. Svinjske rolice po Miličinom receptu bit će odličan dodatak blagdanskom stolu, baš kao i prekrasno ukrašena francuska salata. A koja je tajna pripreme ovih jela? Najfiniji THOMY senf i nezaobilazna THOMY majoneza.

Rolice u umaku od senfa

Sastojci:

  • 8-10 svinjskih šnicli (leđa bez kosti) tanko narezanih
  • 150 g krušnih mrvica
  • 3-4 slana inćuna
  • 10 dkg grožđica
  • 1 vezica peršina
  • 2-3 češnja češnjaka
  • Naribana korica 1 limuna
  • THOMY senf
  • 1 čaša suhog bijelog vina
  • Grančica timijana
  • Sol, papar šareni, ulje za prženje
  • 1 MAGGI goveđa kocka

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Priprema:

  1. Krušne mrvice prepržite na malo maslaca ili maslinovog ulja. Nasjeckajte češnjak i peršin, naribajte limunovu koricu, slane inćune i malo maslinovog ulja. Sve sastojke dobro promiješajte s preprženim krušnim mrvicama i grožđicama koje ste namočili u malo vode.
  2. Šnicle potucite i svaku šniclu premažite tanko THOMY senfom pa napunite žličicom nadjeva. Zarolajte i pričvrstite čačkalicom. Prepecite na maslinovom ulju (u ulje dodajte kockicu maslaca da ne izgori).
  3. Izvadite rolice i ulje od pečenja, zalijte suhim bijelim vinom. Pustite da se vino malo reducira i onda dodajte mesni temeljac (otopite MAGGI goveđu kocku u ½ litre tople vode) i izdašnu žlicu THOMY senf. Pustite da prokuha.
  4. Vratite rolice u tavu i sve zajedno kuhajte još par minuta. Umak zgusnite s dvije žlice nadjeva od krušnih mrvica.
  5. Na kraju umiješajte malo vrhnja za kuhanje.
  6. Servirajte rolice uz prilog i obilato posipajte preprženim krušnim mrvicama koje su vam preostale. 

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Francuska salata

Sastojci:

  • 1 veća konzerva graška 
  • 1 velika THOMY majoneza
  • 4-5 krumpira kuhanog u ljusci
  • 4-5 mrkvi
  • 1/2 staklenke kiselih krastavaca
  • 5 tvrdo kuhanih jaja
  • 1 zelena jabuka
  • 1 žlica milerama
  • 1 velika žlica THOMY senfa
  • 1 limun
  • Papar
  • Sol
  • Peršin i krastavac za ukras

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Priprema:

  1. U lonac s vodom stavite kuhati krumpir, skuhajte mrkvu i jaja.
  2. Dok se povrće kuha krastavce i jabuku ogulite i narežite na kockice.
  3.  Tvrdo kuhana jaja očistite i narežite na kockice – dva ostavite za ukras.
  4. U nasjeckano povrće dodajte sol, papar, sjeckani peršin, THOMY majonezu, THOMY senf, mileram, sok od limuna i sve dobro izmiješajte.
  5. Ovako pripremljenu salatu premjestite u ukrasnu zdjelu, premažite slojem majoneze, ukrasite tvrdo kuhanim jajima i krastavcem.
  6. Stavite u hladnjak da se svi sastojci prožmu i ohlade te poslužite uz meso.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.