Native sadržaj 01. kolovoza 2025.

GLASAJ I OSVOJI Središnja Hrvatska na tanjuru – biramo najboljeg majstora zavičajne kuhinje!

foto: Unsplash / jerome-maas
gastro postao gastro.24sata.hr
Glasajte za svog favorita i možda baš vi osvojite prefine zalogaje koje priprema pobjednik!

Središnja Hrvatska skriva kulinarske dragulje koji spajaju kontinentalne okuse, tradiciju i posebne gastronomske doživljaje. U okviru projekta Majstori zavičajne kuhinje, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica predstavile su sedam obrtnika Središnje Hrvatske čije recepte vrijedi isprobati i okusiti.

Krenite u kulinarsku avanturu, isprobajte recepte s videa, a zatim glasajte za najboljeg Majstori zavičajne kuhinje Središnje Hrvatske te osvojite priliku za gurmansko iskustvo u pobjedničkom obrtu! Sudjelovanjem u anketi ulazite u nagradni natječaji u kojem možete dobiti priliku kušati autentično tradicijsko jelo od pobjednika, Majstora zavičajne kuhinje. Upoznajmo ih!

Zagreb predstavlja Josip Židak, slastičar iz Slastičarne Martina, koji uz podršku Obrtničke komore Zagreb predstavlja tenku gibanicu – tradicionalni prigorski kolač od jednostavnih sastojaka koji se nalaze u svakoj kuhinji. Skromna, a bogata okusom, ova gibanica ispunit će vašu kuhinju mirisom nostalgije.

Tanja Puškarić iz restorana Zeleni kut, uz podršku Obrtničke komore Karlovačke županije, priprema pastrvu na mlinarski način – jelo koje odražava dugogodišnju tradiciju riječnog ribolova, lokalnu povezanost s prirodom i čistoću okusa koje donosi svježa riječna riba. Ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer spaja kulinarsko iskustvo s jednostavnošću domaće recepture.

Zagorje predstavlja Štefica Gulija, vlasnica slastičarnice Tri užitka u Bedekovčini, s pravim zagorskim štruklima. Ovo jelo, zaštićeno oznakom zemljopisnog podrijetla u EU, pod okriljem Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije predstavlja ponos i autentičnost zagorske kuhinje.

U Varaždinu, gdje tradicija i preciznost idu ruku pod ruku, Anđelko Levanić iz restorana Bedem priprema smuđa s dinstanim varaždinskim zeljem – jelo koje se nalazi na popisu gastronomske baštine županije, a predstavlja ga Obrtnička komora Varaždinske županije.

Iz zelenog Međimurja dolazi Amos Novak, kuhar restorana Terbotz, s jelom zanimljivog naziva đimburski tenfani picek, odnosno pileća prsa s trgancima. Recept koji predstavlja Obrtnička komora Međimurske županije oživljava duh seoske kuhinje bogatih okusa i mirisa doma.

U Koprivnici, Nikolina Lončar iz restorana Zlatan priprema uskršnji kruh zbornjak – blagdanski kruh s posebnim načinom oblikovanja i pripreme. Kroz podršku Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, ovaj recept nas uvodi u slavlje i tradiciju blagdana kroz miris svježeg kruha.

Melita Žanić, vlasnica obrta Dioniz iz Kutine, predstavlja Obrtničku komoru Sisačko-moslavačke županije s receptom za jelena u pikantnom umaku i dizanim knedlama na pari. Divljač zauzima posebno mjesto u kulinarstvu – njezin bogat, slojevit okus pruža doživljaj koji nadilazi svakodnevnu kuhinju. Iskusno pripremljena, postaje posebno gastronomsko iskustvo koje ističe okuse prirode kojima se često poželimo vratiti.*

 

Svoj glas omiljenom kandidatu možete dati OVDJE ili u anketi u nastavku. 

 

Fill out my online form.

 

 

*Konzumacija u restoranu Dioniz iz Kutine za manje skupine se ne nudi, u slučaju pobjede priprema se poklon-paket s moslavačkim specijalitetima.

 | Author: