Native sadržaj 20. ožujka 2024.

Ideja za piknik: Proljetne tortilje prepune okusa sezone

foto: Vinka Tresić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće je stiglo, a s njime i vrijeme piknika. Gastrolovka Vinka Tresić je uz pomoć METRO Chef proizvoda pripremila najuskunije zalogaje za zabavu na otvorenom.

Tortilje obožavamo u svim izdanjima, a ako jedva čekaš proljeće, onda će ti se sviđati ove tortilje koje slave sezonu piknika. Gastro blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica.hr" je uz pomoć slasnih METRO Chef namirnica pripremila odličan recept sa svježe i ukusne tortilje koje mogu jesti čak i vegetarijanci i vegani. Kako je Vinka pripremila ovaj sezonski hit, pogledaj u nastavku.

Sastojci:

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Postupak:

  1. Tofu ocijedite od tekućine tako da ga umotate u kuhinjske maramice, prepolovite i stavite u dublju posudu za mariniranje.
  2. Dodajte soja sos, mješavinu začina za grill i ostavite da se marinira.
  3. Pinjole lagano prepržite na tavi i stavite u blender.
  4. Dodajte bosiljak, maslinovo ulje, hren, sol i papar.
  5. Narežite rotkvice i rajčice na kolutiće.
  6. Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje i marinirani tofu, pržite 3 minute sa svake strane.
  7. Narežite tofu na trakice te krenite sa slaganjem tortilje.
  8. Na tortilju stavite pesto od bosiljka, dodajte tofu, rotkvice, rajčice i rikolu.
  9. Zamotajte tako da ostane jedna strana otvorena.
  10. Po želji ih možete i zapeći.

Dobar tek!

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.