Proljeće je stiglo, a s njime i vrijeme piknika. Gastrolovka Vinka Tresić je uz pomoć METRO Chef proizvoda pripremila najuskunije zalogaje za zabavu na otvorenom.
Tortilje obožavamo u svim izdanjima, a ako jedva čekaš proljeće, onda će ti se sviđati ove tortilje koje slave sezonu piknika. Gastro blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica.hr" je uz pomoć slasnih METRO Chef namirnica pripremila odličan recept sa svježe i ukusne tortilje koje mogu jesti čak i vegetarijanci i vegani. Kako je Vinka pripremila ovaj sezonski hit, pogledaj u nastavku.
Sastojci:
- 4 pšenične tortilje METRO Chef
- 10-ak cherry rajčica METRO Chef
- 4 rotkvice
- 1 teglica svježeg bosiljka METRO Chef
- 100 g rikole METRO Chef
- 80 g pinjola METRO Chef
- 100 ml maslinovog ulja METRO Chef
- 200 g svježeg tofua METRO Chef
- 2 žličice suhih začina za grill
- 4 žlice soja sosa METRO Chef
- 1 žlica hrena METRO Chef
- Sol
- Crni papar METRO Chef
Postupak:
- Tofu ocijedite od tekućine tako da ga umotate u kuhinjske maramice, prepolovite i stavite u dublju posudu za mariniranje.
- Dodajte soja sos, mješavinu začina za grill i ostavite da se marinira.
- Pinjole lagano prepržite na tavi i stavite u blender.
- Dodajte bosiljak, maslinovo ulje, hren, sol i papar.
- Narežite rotkvice i rajčice na kolutiće.
- Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje i marinirani tofu, pržite 3 minute sa svake strane.
- Narežite tofu na trakice te krenite sa slaganjem tortilje.
- Na tortilju stavite pesto od bosiljka, dodajte tofu, rotkvice, rajčice i rikolu.
- Zamotajte tako da ostane jedna strana otvorena.
- Po želji ih možete i zapeći.
Dobar tek!