Native sadržaj 27. prosinca 2025.

Jednostavan, fotogeničan i neodoljiv: Viralni tart od borovnica osvaja na prvi zalogaj

foto: Kristina Perić i njezin tart od borovnica, foto: Pixsell/Josip Regović

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kristina Perić, slastičarka po duši i diplomirana magistra kemije po struci, poznata po nježnim, fotogeničnim i precizno odmjerenim desertima koji spajaju znanost, strast i estetiku, jedna je od finalistica projekta Gastro zvijezda 2025 u kategoriji Slastice.

U svijetu u kojem se slastičarstvo često promatra kao čarolija, Kristina Perić otkrila je svoju - u miru šećera, maslaca i kreativnosti koji dolaze nakon radnog dana provedenog u laboratoriju. Živi u Rakovom Potoku, a iako je zaposlenje odvelo prema analitičkoj kemiji, njezina je ljubav prema slasticama tiho rasla, prvo kao mali hobi za obitelj i prijatelje, a zatim kao ozbiljniji kreativni kanal.

Pokretanje Kocke šećera spojilo je njezine dvije velike strasti - slastice i vizualnu estetiku. Prvi veliki uspjeh dogodio se gotovo slučajno, objavom tarta od borovnica koji je neočekivano postao viralni hit, poguravši je prema odvažnom koraku prijave na Gastro zvijezdu. Danas, iako i dalje radi iz čiste ljubavi i u slobodno vrijeme, Kristina oduševljava preciznošću, toplinom i iskrenom strašću koja se vidi u svakom kadru njezina videa i svakom zalogaju njezinih deserata.

Najviše je vesele osmijesi ljudi koji probaju njezine slastice, a sudjelovanje u projektu doživljava kao priliku za nova iskustva, znanje i igre okusa koje tek čekaju da ih ispriča. Za ovu priliku, odlučila je s nama podijeliti svoju tajnu prefinog tarta od borovnica.

Obećajemo ti da će te savršeno izbalansiran spoj svježine i slatkoće oduševiti, a za Kristinu i njezinu Kocku šećera možeš glasati ovdje.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tart od borovnica

Sastojci

Za podlogu

  • Dolcela Raspucanci 
  • 100 g omekšanog maslaca
  • 1 veće jaje
  • Gla­tko brašno za posipanje

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Za nadjev

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Za čoko sloj

  • 300 g čokolade
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica šećera

Za dekoraciju

  • 50 g svježih borovnica
  • Nekoliko kockica bijele čokolade
  • Vanilija bourbon sladoled (po želji)

Priprema

1. U zdjelu dodaj Dolcela raspucance, omekšali maslac i jedno jaje. Najprije promiješaj ručnom mutilicom pa dovrši miješenje rukama.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

2. Tijesto pospi brašnom, razvaljaj i prebaci u kalup za tart. Izbockaj vilicom i peci 20 minuta na 180°C.

3. Dok se podloga peče, pripremi voćni nadjev: borovnice, vodu i šećer zagrij u tavi dok ne omekšaju pa usitni štapnim mikserom. Dodaj Dolcela instant želatinu i dobro promiješaj.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

4. Ohlađenu podlogu prelij nadjevom i stavi u hladnjak 30 minuta.

5. Za ganache zagrij vrhnje, čokoladu i šećer; kada zakipi, prelij preko voćnog sloja.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

6. Tart dobro ohladi do potpunog stvrdnjavanja pa ukrasi bijelom čokoladom i borovnicama. Po želji posluži uz kuglicu bourbon vanilija sladoleda.

24SATA Kulinarsko natjecanje za Gastro zvijezdu 2025. | Author: Josip Regovic/PIXSELL foto: Josip Regovic/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.