U svijetu u kojem se slastičarstvo često promatra kao čarolija, Kristina Perić otkrila je svoju - u miru šećera, maslaca i kreativnosti koji dolaze nakon radnog dana provedenog u laboratoriju. Živi u Rakovom Potoku, a iako je zaposlenje odvelo prema analitičkoj kemiji, njezina je ljubav prema slasticama tiho rasla, prvo kao mali hobi za obitelj i prijatelje, a zatim kao ozbiljniji kreativni kanal.
Pokretanje Kocke šećera spojilo je njezine dvije velike strasti - slastice i vizualnu estetiku. Prvi veliki uspjeh dogodio se gotovo slučajno, objavom tarta od borovnica koji je neočekivano postao viralni hit, poguravši je prema odvažnom koraku prijave na Gastro zvijezdu. Danas, iako i dalje radi iz čiste ljubavi i u slobodno vrijeme, Kristina oduševljava preciznošću, toplinom i iskrenom strašću koja se vidi u svakom kadru njezina videa i svakom zalogaju njezinih deserata.
Najviše je vesele osmijesi ljudi koji probaju njezine slastice, a sudjelovanje u projektu doživljava kao priliku za nova iskustva, znanje i igre okusa koje tek čekaju da ih ispriča. Za ovu priliku, odlučila je s nama podijeliti svoju tajnu prefinog tarta od borovnica.
Obećajemo ti da će te savršeno izbalansiran spoj svježine i slatkoće oduševiti, a za Kristinu i njezinu Kocku šećera možeš glasati ovdje.
Tart od borovnica
Sastojci
Za podlogu
- Dolcela Raspucanci
- 100 g omekšanog maslaca
- 1 veće jaje
- Glatko brašno za posipanje
Za nadjev
- 400 g svježih borovnica
- 1 žlica vode
- 30 g šećera
- Pola vrećice Dolcela instant želatina
Za čoko sloj
- 300 g čokolade
- 500 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
Za dekoraciju
- 50 g svježih borovnica
- Nekoliko kockica bijele čokolade
- Vanilija bourbon sladoled (po želji)
Priprema
1. U zdjelu dodaj Dolcela raspucance, omekšali maslac i jedno jaje. Najprije promiješaj ručnom mutilicom pa dovrši miješenje rukama.
2. Tijesto pospi brašnom, razvaljaj i prebaci u kalup za tart. Izbockaj vilicom i peci 20 minuta na 180°C.
3. Dok se podloga peče, pripremi voćni nadjev: borovnice, vodu i šećer zagrij u tavi dok ne omekšaju pa usitni štapnim mikserom. Dodaj Dolcela instant želatinu i dobro promiješaj.
4. Ohlađenu podlogu prelij nadjevom i stavi u hladnjak 30 minuta.
5. Za ganache zagrij vrhnje, čokoladu i šećer; kada zakipi, prelij preko voćnog sloja.
6. Tart dobro ohladi do potpunog stvrdnjavanja pa ukrasi bijelom čokoladom i borovnicama. Po želji posluži uz kuglicu bourbon vanilija sladoleda.