Native sadržaj Gastro zvijezda 2025. 20. prosinca 2025.

Jozefina je Slavonka čija je ljubav prema okusima toliko zarazna da se prenosi i kroz ekrane

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
U svijetu u kojem gastronomija postaje putovnica kroz kulture, emocije i uspomene, Jozefina Birindžić jedna je od onih čiji pristup kuhanju savršeno opisuje jedna sintagma - neopisivo zarazan. Slavonka iz Slavonskog Broda i žena koja je još prije 17 godina bila među prvima na našoj sceni s vlastitim food blogom, danas vodi radionice kuhanja, snima recepte, putuje i donosi okuse svijeta u vlastitu kuhinju.

Jozefinina energija, znatiželja i ljubav prema učenju čine ju posebnom pojavom u kategoriji 'Internacionalna kuhinja' ovogodišnje Gastro zvijezde. Kod nje ništa nije 'samo recept', već i priča, doživljaj, sjećanje s putovanja ili pak mali izazov u kojem tradicionalno dobije novi, živahniji život. Dok mnogi kuhaju za sebe, Jozefina kuha za druge, i to s takvom strašću da se pitamo kada uopće stigne jesti ili kuhati - za sebe. Upravo zato nije čudno što publika na njezinom Instagram profilu mojgastro s nestrpljenjem iščekuje svako novo slano jelo, kao i svaku slasticu koju pripremi, i što će biti pravo zadovoljstvo gledati je u natjecanju koje okuplja najbolje od najboljih.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Predstavite se u par rečenica - tko ste, otkud ste, čime se bavite...

Ja sam Jozefina Birindžić, iz Slavonskog Broda, i u zadnjih par godina bavim se uglavnom kuhanjem. Vodim radionice kuhanja raznih zemalja i tehnika, također snimam videa raznih recepata za društvene mreže i radim neke reklame za određene proizvode ili usluge. Rado putujem, to mi je najdraže od svega, i na putovanjima upoznajem druge kulture i hranu, naravno. Rado slikam, tako da se u mom prostoru održava i Paint& wine, ali s pravom gozbom - hranom i pićem koje pripremim.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Kada ste i zašto pokrenuli svoj TT/IG profil/food blog?

Prvo sam, davno prije cca 17 godina, pokrenula internet kuharicu/blog koji sam preuredila prošle godine. Zatim su došli Instagram i svi ostali profili, a na svim društvenim mrežama sam poznata kao Moj gastro.

Možete li se sjetiti prvog jela koji ste objavili?

Pa i ne mogu baš, ali sve krenulo još prije s tortama koje sam pravila djeci i nama za rođendane. Svi su tražili recepte i zatim se pokrenulo sve ostalo.

Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?

Koliko sam primijetila, ipak tradicionalna. Iako u stopu prate i slastice iz cijelog svijeta, ali i druga jela raznih zemalja koja su jednostavna za pripremiti.

Što kuhate sebi za gušt?

Uh, rijetko stignem sebi kuhati. Toliko kuham da sebi za gušt ne kuham ništa - izvedem se nekuda! Ali rado spremim wok ili Gyros (na moj način).

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Što najčešće pripremate u svojoj kuhinji, volite li eksperimentirati?

Eksperimentiranje mi je drugo ime! Kako često radim kuhinje svijeta, uvijek tražim nešto novo i stalno eksperimentiram!

Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?

Bez maslaca i maslinovog ulja.

Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?

Jednu ukusnu juhu.

Najdraži trenutak u gastro karijeri?

Najdraži, tj. najveći gastro trenutak je bio kada sam pobijedila u '321 kuhaj', 2021. godine. Taj događaj je pokrenuo i moj posao, ali i neka divna poznanstva i druženja.

Čemu se najviše veselite na snimanju Gastro zvijezde?

Najviše me veseli baš to druženje u krugu ljudi koji vole hranu, vole kuhati i koji su puni pozitivne energije. Naravno i malo natjecateljskog duha nije na odmet 😉

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.