Native sadržaj 15. prosinca 2025.

Muffini s cimetom koji ispune cijeli dom mirisom – blagdanski recept

PEKAS STUDIO 2025 ZAGREB. Dolcela - Cosy Sunday Baking. Gourmet Punkt. Foto: Sara Gomez Dubois. foto: Sara Gomez Dubois

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni, mekani i gotovi za tren – savršeni za zimska jutra, adventske vikende i male slatke pauze tokom dana.

Postoje oni recepti kojima se uvijek vraćamo čim zahladi i dani postanu kraći, a muffini s cimetom jedan su od njih. Dovoljno je upaliti pećnicu i već nakon nekoliko minuta cijeli dom ispuni onaj poznati, topli miris koji odmah stvara blagdansko raspoloženje. Upravo zato muffini su često prva slastica za kojom posežemo kada želimo nešto brzo, jednostavno i provjereno dobro.

 | Author: Sara Gomez Dubois foto: Sara Gomez Dubois

Dolcela muffins cimet idealni su za takve trenutke jer spajaju mekoću biskvita, blagi začinski okus i jednostavnu pripremu bez puno razmišljanja. Oni su “sigurna slastica” koja uvijek uspije, bez obzira pečeš li ih prvi put ili ih pripremaš svake zime. Savršeni su za spora jutra uz čaj, za popodnevnu kavu ili kao mala slatka pauza tijekom blagdanske gužve.

Možeš ih poslužiti gostima, zamotati kao mali jestivi poklon ili njima zamijeniti klasične kolače na stolu, pa čak ih iskoristiti kao biskvit za blagdanske torte. Njihova jednostavnost upravo je ono što ih čini posebnima, a u to su se uvjerili i brojni influenceri koji su ih imali priliku pripremiti na Cosy Sunday Baking druženju. Kako su njima uspjeli i kako ih pripremiti doma, pogledaj u nastavku. 

 | Author: Sara Gomez Dubois foto: Sara Gomez Dubois

Sastojci:

Priprema:

U zdjelu dodaj Dolcela mješavinu za muffine s cimetom, jaje, mlijeko i ulje. Sve dobro izmiješaj ručno ili pjenjačom dok ne dobiješ glatku i ujednačenu smjesu bez grudica. Smjesu ravnomjerno rasporedi u kalupe za muffine koje si prethodno lagano namazala maslacem ili obložila papirnatim košaricama.

Pećnicu zagrij na 180 °C i muffine peci oko 20 minuta, odnosno dok ne poprime lijepu zlatnu boju i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha. Nakon pečenja, ostavi ih nekoliko minuta u kalupu, a zatim ih prebaci na rešetku da se malo ohlade.

 | Author: Sara Gomez Dubois foto: Sara Gomez Dubois

Savjeti za savršenu sočnost 

Kako bi muffini ostali mekani i sočni, važno je da ih ne prepečeš i da smjesu ne miješaš predugo. Ako želiš dodatno obogatiti okus, u smjesu možeš dodati sitno nasjeckanu jabuku, šaku sjeckanih oraha ili lješnjaka. Odlično se slažu i s malo grožđica ili komadićima čokolade, ako želiš slađu verziju. Muffine također možeš upotpuniti Dolcela Perfetta pudingom pomiješanim s malo vrhnja za šlag i tako dobiti savršeni frosting. 

U slast!