Maja Jalšovec i Jan Mihaljević ukrstili su kuhače i odlučili pokazati da je 15 minuta uistinu dovoljno za pripremu prefinog jela. Njihova tajna? Vegeta Natur paste!
Ako tražiš topli obrok koji se priprema brzo, u jednoj tavi, i donosi eksploziju okusa – ova šakšuka je idealna. Kombinacija rajčica, paprike, mladog špinata i jaja obogaćena je s dvije ključne žlice koje vrijeme pripreme čine duplo kraćim: Vegeta Natur pastom Luk i Vegeta Natur pastom Povrtnom. Uz minimalan trud i bez puno prljavog suđa, dobit ćeš šareni, mirisni i hranjiv obrok koji se lako prilagođava – dodaj jogurt, fetu ili svoj omiljeni kruh sa strane i uživaj.
Sastojci:
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica Vegeta Natur paste Luk
- 1 žličica Vegeta Natur paste Povrtne
- 1 crvena ili žuta paprika, narezana na trakice
- 200 g pelata ili sjeckane rajčice iz konzerve
- 100 g svježeg mladog špinata
- Sol i papar po ukusu
- 2–4 jaja
- Svježi peršin ili korijander za posipanje
- Jogurt ili feta sir za posluživanje (po želji)
- Kruh ili pita uz serviranje
Priprema:
- U većoj tavi s poklopcem zagrij maslinovo ulje i dodaj Vegeta Natur pastu Luk. Proprži oko 1 minute.
- Dodaj papriku i pirjaj 2–3 minute dok malo ne omekša.
- Umiješaj rajčice i Vegeta Natur pastu Povrtnu, pa kuhaj 5–7 minuta dok se umak ne zgusne. Dodaj malo vode ako treba. Začini po ukusu.
- Napravi udubine u umaku i u svaku pažljivo razbij jaje.
- Poklopi i kuhaj oko 5 minuta, dok se bjelanjci ne stegnu i zatim dodaj nasjeckani špinat.
- Posipaj svježim začinskim biljem i serviraj uz dodatke po želji.
Dobar tek!