Native sadržaj 30. travnja 2024.

Osvježavajuća panna cotta od manga s kokosom i posipom od pistacija

foto: Vinka Tresić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog svibnja Gastrolovci i METRO Hrvatska te vode na gastro putovanje svijetom, a zadnja i najslađa postaja je Indija prepuna tropskih okusa.

Kako nam se ljeto približava, tako se sve više veselimo tropskim okusima, a ne može bolje od okusa manga. Ovo sočno voće dio je tradiconalne indijske kulture već tisućlječima, a kako ga iskoristiti za pripremu neodoljive panna cotte pokazat će ti Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica.hr". Vinka je mango povezala s kokosom i stvorila nedoljivi koktel aroma u osvježavajućem desertu, a u tome su joj pomogle odlične METRO Chef namirnice. 

Sastojci:

  • 500 g smrznutog manga METRO Chef
  • 250 ml vode
  • 4 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica agar-agara
  • 300 ml kokosovog vrhnja
  • 2 žlice vanilin šećera METRO Chef
  • 2 žlice gustina
  • Sok 1 limuna METRO Chef
  • Par grančica mente METRO Chef
  • 1 svježi mango za dekoraciju
  • 250 g mljevenih pistacija METRO Chef

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Priprema:

  1. U blender stavi smrznuti mango i vodu. Blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  2. Ulij u lonac i dodaj 2 žlice javorovog sirupa i agar-agar. Dobro promiješaj i kuhaj 2-3 minute dok se smjesa ne zgusne.
  3. U kalup za muffine stavi zdjelice srednje veličine i nakosi. Ulij smjesu od manga do ruba zdjele i stavi u hladnjak na hlađenje.
  4. Za to vrijeme pripremi smjesu od kokosa tako da u lonac uliješ kokosovo vrhnje i gustin izmješaš u soku od limuna te dodaš u kokosovo vrhnje.
  5. Zasladi s vanilin šećerom i dodaj grančice mente.
  6. Stavi kuhati na vatru 2-3 minute i prelij preko smjese od manga.
  7. Na zagrijanu tavu kratko preprži mljevene pijstacije i dodaj 2 žlice javorovog sirupa.
  8. Serviraj tako da na tanjur staviš prepržene pistacije, na to panna cottu od manga i kokosa te ukrasi svježim mangom i listićima mente.

Mali savjet: ako nemaš manje zdjelice posluži se čašom.

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić  | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.