Ovog svibnja Gastrolovci i METRO Hrvatska te vode na gastro putovanje svijetom, a zadnja i najslađa postaja je Indija prepuna tropskih okusa.
Kako nam se ljeto približava, tako se sve više veselimo tropskim okusima, a ne može bolje od okusa manga. Ovo sočno voće dio je tradiconalne indijske kulture već tisućlječima, a kako ga iskoristiti za pripremu neodoljive panna cotte pokazat će ti Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica.hr". Vinka je mango povezala s kokosom i stvorila nedoljivi koktel aroma u osvježavajućem desertu, a u tome su joj pomogle odlične METRO Chef namirnice.
Sastojci:
- 500 g smrznutog manga METRO Chef
- 250 ml vode
- 4 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica agar-agara
- 300 ml kokosovog vrhnja
- 2 žlice vanilin šećera METRO Chef
- 2 žlice gustina
- Sok 1 limuna METRO Chef
- Par grančica mente METRO Chef
- 1 svježi mango za dekoraciju
- 250 g mljevenih pistacija METRO Chef
Priprema:
- U blender stavi smrznuti mango i vodu. Blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Ulij u lonac i dodaj 2 žlice javorovog sirupa i agar-agar. Dobro promiješaj i kuhaj 2-3 minute dok se smjesa ne zgusne.
- U kalup za muffine stavi zdjelice srednje veličine i nakosi. Ulij smjesu od manga do ruba zdjele i stavi u hladnjak na hlađenje.
- Za to vrijeme pripremi smjesu od kokosa tako da u lonac uliješ kokosovo vrhnje i gustin izmješaš u soku od limuna te dodaš u kokosovo vrhnje.
- Zasladi s vanilin šećerom i dodaj grančice mente.
- Stavi kuhati na vatru 2-3 minute i prelij preko smjese od manga.
- Na zagrijanu tavu kratko preprži mljevene pijstacije i dodaj 2 žlice javorovog sirupa.
- Serviraj tako da na tanjur staviš prepržene pistacije, na to panna cottu od manga i kokosa te ukrasi svježim mangom i listićima mente.
Mali savjet: ako nemaš manje zdjelice posluži se čašom.