Native sadržaj 23. lipnja 2025.

Nikad brži i ukusniji: Dvije ideje za savršene ljetne recepte do 15 minuta

foto: missMIND

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sandra i Mile pokazat će kako pripremiti najukusnije ljetne zalogaje koji su spremni dok kažeš "ručak"

Ljeto voli jednostavnost – i u odijevanju, i u raspoloženju, a pogotovo u kuhanju. Nitko nema volje provoditi sate kraj štednjaka dok sunce poziva van, a prijatelji šalju poruke za spontano druženje. Upravo zato volimo recepte koji su gotovi za tren, a istovremeno zdravi, osvježavajući i dovoljno efektni da ostave dojam.

EVA salate – gotove, ali s karakterom – idealan su dodatak svakom ljetnom stolu. Bilo da ih poslužujete kao predjelo, zalogajčić uz čašu vina ili kao brzinski ručak kad dan juri, EVA salate uvijek su pun pogodak.

U suradnji s našim Gastrolovcima Sandrom Rončević i Milom Butorcem donosimo vam dvije ideje koje ne traže ni puno vremena, ni puno sastojaka – ali garantiraju "mmm" efekt!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by missGASTRO (@missgastro_hr)

🐟 Bruschette s EVA Asiana losos salatom

Kada želite nešto hrskavo, sočno i aromatično – ovo je recept koji spašava stvar. Idealan za druženja uz vino ili večere "na brzinu", ove bruschette su pravi hit među gostima.

Sastojci:

  • Baguette
  • Krem sir (aromatiziran začinskim biljem po želji)
  • EVA Asiana losos salata
  • Svježi čili
  • Limun
  • Svježe mljeveni papar

 | Author: missMIND foto: missMIND

Priprema:
Narežite baguette na tanke kriške i kratko ih prepecite na suhoj tavi ili u pećnici dok ne postanu hrskave. Svaku krišku premažite kremom od sira. Na vrh dodajte žlicu EVA Asiana salate s lososom. Završite s par listića svježeg čilija, nekoliko kapi limunovog soka i svježe mljevenim paprom. Gotovo za deset minuta, a nestaje s tanjura još brže!

🥒 Punjeni krastavci s EVA tuna kus kus salatom

Ako tražite nešto lagano, osvježavajuće i dekorativno, Sandra donosi recept koji kombinira sve te kvalitete. Ovo jelo savršeno funkcionira kao finger food ili kao zdrava alternativa klasičnim party zalogajima.

 | Author: missMIND foto: missMIND

Sastojci:

Priprema:
Krastavac prerežite po dužini i izdubite unutrašnjost žličicom. Napunite ga EVA salatom s tunom i kus kusom. U duboki tanjur poslužite podlogu od grčkog jogurta s malo naribanog češnjaka. Na jogurt stavite punjene krastavce i ukrasite maslinama. Brzo, svježe i s dozom mediteranske elegancije.

 | Author: missMIND foto: missMIND

Ljeto na tanjuru

Oba recepta potvrđuju jedno – s pravim sastojkom, poput EVA salata, sve je jednostavno. Bez kompliciranja, bez kuhanja, bez znojenja. Samo otvorite, složite i uživajte – bilo sami, u dvoje, s ekipom ili iznenadnim gostima.

Zato, sljedeći put kad razmišljate "što brzo pripremiti", sjetite se da je ponekad dovoljno otvoriti EVA salatu i prepustiti se ljetnim okusima.