Native sadržaj 30. srpnja 2025.

Prilozi su pola roštilja – kako odabrati najbolje?

foto: Mario Verduzco/Unsplash

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Roštilj bez dobrog priloga? Kao da si došao na feštu bez glazbe. Može se, ali zašto? Iako meso obično ima glavnu ulogu, prilozi su ti koji podižu cijeli roštilj party na puno višu razinu.

Ljeto i roštilj idu ruku pod ruku – miris dima u zraku, smijeh ekipe, hladno piće u ruci i roštilj majstor koji s ponosom okreće meso i izgleda kao da je trenirao cijelu godinu samo za ovaj dan. Ali i najbolji komadi mesa puno su ukusniji uz prave priloge. Bez njih, roštilj je samo pola užitka – jer što je ćevap bez lepinje i luka, kobasica bez salate i tanjur bez dobrog senfa?

 | Author: Victoria Shes/Unsplash foto: Victoria Shes/Unsplash

Ako već planiraš roštiljati, evo par ideja kako birati i kombinirati priloge koji će ti osigurati titulu najboljeg roštilj majstora u ekipi!

  1. Krumpir u svim oblicima je klasika koja baš nikad ne razočara: Pečeni, kuhani ili u salati – krumpir kao prilog je uvijek dobra ideja. Uz meso na roštilju, krumpir iz folije s maslacem i malo soli je pun pogodak. Ako želiš malo više šmeka, dodaj žlicu Zvijezda Delikates senfa u dressing za krumpir salatu – lagana pikantnost razbudit će i najpospaniji okusni pupoljak.
  2. Sezonske svježe salate: Uz masnije komade mesa ili kobasice, nešto hrskavo i kiselo uvijek dobro dođe. Mladi kupus začinjen s octom i uljem, rajčica s lukom, krastavci u jogurtu… sve prolazi. A ako si za nešto novo, isprobaj salatu od tikvica na roštilju – samo kratko ih ispeci, posoli, zalij maslinovim uljem i s malo limuna. I da, obavezno dodaj žličicu Zvijezda Delikates senfa u preljev za salatu. Genijalno.
  3. Umaci, namazi i senf - mali dodaci s velikim utjecajem: Domaći ajvar, namaz od sira i paprike, klasični umaci s vrhnjem i češnjakom – sve to čini jela s roštilja puno ukusnijim. I naravno, senf. Ali ne bilo kakav – Zvijezda Delikates senf ima onaj savršen balans okusa, pa se slaže sa svime, od ćevapa do roštilj kobasica. Probaj ga pomiješati s medom i malo limuna i dobit ćeš brzi preljev koji ide na sve.
  4. Kruh na roštilju je čisti hedonizam: Prepečene lepinje, kriške domaćeg kruha ili čak tortilje zapečene na roštilju – sve što možeš malo zapeći na roštilju dobit će novu dimenziju okusa. I da, stavi na kruh malo sezonskog povrća, komadić mesa i kap senfa – praktično, ukusno i nestane u sekundi.
  5. Rukola, matovilac, zelena salata: sve to možeš složiti na stol gdje si svatko uzima što želi. I tu opet možeš ponuditi nekoliko dresinga – jedan klasičan, jedan s jogurtom i jedan, pogađaš sa Zvijezda Delikates senfom. Osim što paše uz sve, taj senf stvarno zna kako podići okus svakog jela!

Roštilj je timska igra

I dok je meso glavni „napadač” u tvojoj roštilj ekipi, prilozi su ti „vezna linija” – bez njih, nema igre. Zato se potrudi, složi par jednostavnih, ali ukusnih dodataka, ubaci nešto zeleno, nešto hrskavo, nešto s karakterom – i naravno, ne zaboravi Zvijezda Delikates senf. Jer kad ti netko kaže „Ovo ti je najbolji roštilj do sada”, znaj da to nije samo zbog mesa.

Roštilj bez senfa je kao gitara bez žica – nešto fali. Zato uz sve ove savjete, ne zaboravi ni mali, čudesni dodatak koji popravlja sve – Zvijezda Delikates senf. Bilo da ga mažeš u lepinju, stavljaš u marinadu ili samo uzmeš žličicu „na suho” – s njim je sve bolje. Ako netko ima status zvijezde na svakom roštilju – to je upravo on. Savršen balans okusa, neizostavni dodatak svakom mesu i tajni saveznik svakog roštilj majstora.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.