Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 30. prosinca 2024.

Princes krafne: Bakine princeze

foto: Privatna arhiva

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite stare recepte naših baka? Donosimo vam recept za princes krafne: bakine princeze od naše natjecateljice Antonije Jagodić. Njen Instagram profil je većinom baziran na provjerenim starinskim receptima, a ovaj recept prenosi se s generacije na generaciju, otkrila nam je Antonia.

Antonia Jagodić, autorica Instagram profila @antonia.jagodic ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti princes krafne na tradicionalan način. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Sastojci

Priprema

Tijesto za princes krafne radimo tako da u posudu stavimo mješavinu za tijesto, dodamo 170 ml tople vode, 100 ml ulja ili otopljenog margarina te lagano miješamo Gorenje mikserom. Dodajemo jedno po jedno jaje i miksamo sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Tijesto ostavimo desetak minuta da se odmara i stavimo ga u vrećicu za ukrašavanje te tijesto oblikujemo u hrpice veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavimo malo veći razmak između svake hrpice jer će se prilikom pečenja raširiti i dignuti. Peče se oko 35 minuta. Bitno je ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja. Za kremu u 600 ml mlijeka istresemo prašak za kremu kojem dodamo oko 60 g šećera i miksamo Gorenje kuhinjskim robotom oko 3 minute. Zatim izmiksamo vrećicu Dolcela šlaga u 100 ml hladnog mlijeka. Pečenim i ohlađenim princezama odrežemo vrh, napunimo ih kremom i šlagom te poklopimo odrezanim vrhom. Princes krafne pospite Dolcela vanilin šećerom u prahu.

U slast!

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.