Antonia Jagodić, autorica Instagram profila @antonia.jagodic ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti princes krafne na tradicionalan način. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Sastojci
- Dolcela mješavina za princes uštipke
- 170 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 600 ml mlijeka
- 60 g (4 žlice) šećera
- Dolcela vanilin šećer
- 1 vrećica Dolcela praška za šlag
Priprema
Tijesto za princes krafne radimo tako da u posudu stavimo mješavinu za tijesto, dodamo 170 ml tople vode, 100 ml ulja ili otopljenog margarina te lagano miješamo Gorenje mikserom. Dodajemo jedno po jedno jaje i miksamo sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Tijesto ostavimo desetak minuta da se odmara i stavimo ga u vrećicu za ukrašavanje te tijesto oblikujemo u hrpice veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavimo malo veći razmak između svake hrpice jer će se prilikom pečenja raširiti i dignuti. Peče se oko 35 minuta. Bitno je ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja. Za kremu u 600 ml mlijeka istresemo prašak za kremu kojem dodamo oko 60 g šećera i miksamo Gorenje kuhinjskim robotom oko 3 minute. Zatim izmiksamo vrećicu Dolcela šlaga u 100 ml hladnog mlijeka. Pečenim i ohlađenim princezama odrežemo vrh, napunimo ih kremom i šlagom te poklopimo odrezanim vrhom. Princes krafne pospite Dolcela vanilin šećerom u prahu.
U slast!
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!