Ljetne vrućine ipak su malo lakše uz osvježavajuću hladnu salatu
Krastavac, rajčica, matovilac ili zelena salata već su dobro poznati, klasični ljetni okusi, no vrijeme je da iznenadiš svoje okusne pupoljke nečim potpuno drugačijim. Voće kao dodatak salatama nije nešto novo, no grilano voće nije baš uobičajeno, no vjeruj nam, moraš ga probati. Kako je Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica.hr", iskoristila prefin okus grilanih breskvi u salati pogledaj u nastavku, a u tome su joj pomogle uvijek svježe METRO Chef namirnice.
Sastojci:
- 1 dimljena burrata METRO Chef
- 1 šaka oraha METRO Chef
- 2 breskve
- 200 g vrtne mješavine METRO Chef
- 3 komada mini kukuruza šećerca
- 1/2 zrelog avokada METRO Chef
- 100 g dimljenog tofua
- 1/2 lepinje
- Malo svježeg bosiljka METRO Chef
- Maslinovo ulje METRO Chef
- Aceto balsamico krema METRO Chef
Priprema:
- Tofu ocijedi i nareži na tanke ploške, breskve prepolovi i stavi na grill te dodaj mini kukuruz. Grilaj sa svake strane cca 5 minuta.
- Za to vrijeme pripremi salatu, orahe i burratu, a avokado nareži na tanke šnite.
- Lepinju izreži na trokute.
- Kada su tofu, breskve i kukuruz pečeni, makni ih s grilla i počni sa slaganjem tanjura.
- Na dasku za serviranje prvo stavi miješanu salatu, dodaj trokutiće lepinje i prelij maslinovim uljem.
- Dodaj orahe, avokado, mini kukuruz, grilani tofu narezan na kockice, grilane breskve i dimljenu burratu.
- Nadopuni listićima bosiljka i sve prelij acetom balsamico kremom.
- Burratu razreži i uživaj u finoj salati.
Dobar tek!