Blagdanski kuglof ili božićni vijenac slastica je koja nas najviše asocira na obitelj, zajedništvo, toplinu i blagdane. Svojim mirisom nas smiruje, a izgledom oduševljava. Tako jednostavan, a opet tako raskošan. Ove godine doživite pravu zimsku fantaziju na stolu!
Naša Gastrolovka, Anamarija Habuš, autorica bloga "Mrvice sa stola", po namirnice se zaputila u Eurospin gdje je pronašla baš sve što joj treba za božićne kolače.
Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u članku:
Sastojci za kuglof:
- 140 g brašna
- 140 g Agragold šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 4 svježa jaja
- 50 g badema
- 100 g grožđica
- 50 g Dolciando čokoladnih kapljica
- 50 g brusnica
- naribana narančina kora
- 1 žličica ruma
Priprema
Bademe blanširajte, skinite im opnu i posušite. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke i obje vrste šećera miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Dodajte naribanu koricu naranče, nasjeckane bademe, čokoladne kapljice, usitnjene brusnice i grožđice (prema želji ih možete prethodno namočiti u rum) i rum, pa promiješajte da se sastojci povežu. Brašno prosijte pa dodajte u dobivenu smjesu. Na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Kalup namastite otopljenim maslacem i pobrašnite. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta. Ohlađeni kolač obilno posipajte šećerom u prahu. U slast!
Anamarija Habuš, autorica bloga "Mrvice sa stola" svoje je namirnice za pripremu božićnog kuglofa pronašla u Eurospin trgovinama. Istražite bogatu ponudu svježih i kvalitetnih namirnica za Vaš blagdanski stol. Sretni blagdani Vama i Vašoj obitelji!