Kombinacija morskih plodova i tjestenine uvijek nas podsjeća na ljetovanje, a zato ju obožavamo pripremati i doma!
Možda vrijeme godišnjih odmora polako prilazi kraju, no to ne znači da moramo prestati uživati u ljetnim delicijama. Jedna takva klasična delicija bez koje ne možemo je zelena tjestenina sljubljena s kozicama i rajčicama. Recept koji ćeš sigurno htjeti zapamtiti ima Dora Sandalić, autorica bloga "Tavajol", a u pripremi su joj pomogle uvijek najbolje METRO Chef namirnice.
Sastojci:
- 500 g očišćenih kozica
- 400 g tjestenine METRO Chef
- Maslinovo ulje METRO Chef
- 1/2 glavice češnjaka METRO Chef
- 250 g cherry rajčica METRO Chef
- 2 dcl bijelog vina
- Peršin METRO Chef
- Papar METRO Chef
- Sol
Priprema:
- Staviti kuhati vodu i posoliti ju, kad zakuha dodati tjesteninu i kuhati prema uputama na pakiranju.
- U tavi na maslinovom ulju dinstati češnjak dok ne zamiriše.
- Dodati kozice na tavu i pržiti ih nekoliko minuta sa svih strana.
- Dodati nasjeckane cherry rajčice u tavu s gamberima i kuhati nekoliko minuta dok se ne ispušu.
- Dodati bijelo vino i pričekati dok ne ispari alkohol.
- Dodati skuhanu tjesteninu u tavu s kozicama i pomiješati.
- Po želji posuti sjeckanim peršinom.