Native sadržaj 20. kolovoza 2024.

Uživaj u vječnom ljetu uz najfinije okuse kozica i cherry rajčica

foto: Dora Sandalić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija morskih plodova i tjestenine uvijek nas podsjeća na ljetovanje, a zato ju obožavamo pripremati i doma!

Možda vrijeme godišnjih odmora polako prilazi kraju, no to ne znači da moramo prestati uživati u ljetnim delicijama. Jedna takva klasična delicija bez koje ne možemo je zelena tjestenina sljubljena s kozicama i rajčicama. Recept koji ćeš sigurno htjeti zapamtiti ima Dora Sandalić, autorica bloga "Tavajol", a u pripremi su joj pomogle uvijek najbolje METRO Chef namirnice.

Sastojci:

Priprema:

  1. Staviti kuhati vodu i posoliti ju, kad zakuha dodati tjesteninu i kuhati prema uputama na pakiranju. 
  2. U tavi na maslinovom ulju dinstati češnjak dok ne zamiriše.
  3. Dodati kozice na tavu i pržiti ih nekoliko minuta sa svih strana.
  4. Dodati nasjeckane cherry rajčice u tavu s gamberima i kuhati nekoliko minuta dok se ne ispušu.
  5. Dodati bijelo vino i pričekati dok ne ispari alkohol.
  6. Dodati skuhanu tjesteninu u tavu s kozicama i pomiješati.
  7. Po želji posuti sjeckanim peršinom.

 | Author: Dora Sandalić foto: Dora Sandalić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.