Veronika je poznata po svojim raznovrsnim jelima, a u Gastro zvijezdi 2024. okušat će se u pripremi tradicionalnih jela u kategoriji Tradicionalna kuhinja. U posljednje vrijeme isprobava vegetarijansku kuhinju, a namirnica bez koje u kuhinji ne može je krumpir.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
1. Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?
Food blog pokrenula sam prije tri godine. Željela sam imati nešto svoje, mjesto gdje ću moći izraziti svoju kreativnost i ljubav prema kuhanju. Također, htjela sam osigurati da, kada ostarim, imam na jednom mjestu sve isprobane recepte koje ću moći prenijeti svojim potomcima. 😊
Moj prvi recept bio je recept za cheesecake.
2. Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?
Moji pratitelji najviše vole slastice. Moja rolada s jagodama pregledana je više od četrnaest milijuna puta.
3. Što kuhate sebi za gušt?
Sebi za gušt volim skuhati povrtnu juhu, razvući pitu s blitvom i sirom te raditi kruh od vlastitog startera. Izrada takvog kruha proces je koji traje dva dana, ali zaista uživam u tome. Moj starter još je "beba", ali već ima ime – Clint Yeastwood.
4. Zašto ste se zaljubili u kuhanje i kakvu kuhinju ( npr. tradicionalnu, mediteransku...) preferirate?
Volim tradicionalnu kuhinju, no u posljednje vrijeme isprobavam vegetarijansku kuhinju i oduševljena sam velikim izborom namirnica. Ljubav prema kuhanju razvila sam još kao dijete. Mama mi je uvijek dopuštala sudjelovati u kuhinji, a sjećam se kako bi mi odvojila komad tijesta da se igram. Korak po korak postala sam mamina mala pomoćnica, a ubrzo i samostalna kuharica. Tradicionalna kuhinja mi je posebno draga jer me mirisi i okusi mamine kuhinje vraćaju u djetinjstvo, a nema ljepšeg osjećaja od toga. Za mene, hrana znači zajedništvo.
5. Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?
Namirnica bez koje ne mogu je krumpir – obožavam ga na sve moguće načine.
6. Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?
Recept koji bi svatko trebao znati napraviti je juha! Posebno ona s domaćom tjesteninom ili griz-noklama.
7. Najdraži trenutak u gastro karijeri? (neka interakcija s followerima, video, komentar, događaj…)
Najdraži trenutak u mojoj gastro karijeri svaki je put kada mi se netko od pratitelja javi i pohvali recept. To su trenuci koji mi daju dodatnu motivaciju da nastavim stvarati i dijeliti svoje kulinarske ideje i u takvim trenucima se podsjetim zašto sam započela ovaj put i koliko je važno imati zajednicu koja dijeli strast prema hrani.
8. Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?
Veselim se snimanju za Gastro zvijezdu jer to za mene podrazumijeva potpuni izlazak iz zone komfora. Smatram da će ovo biti jedno prekrasno iskustvo obogaćeno novim poznanstvima. Kad sam dobila priliku za sudjelovanje, samo sam pomislila hoću li se s osamdeset godina s osmijehom prisjećati ovoga ili tugovati za neiskorištenom prilikom.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Podravka i missGASTRO s ponosom predstavljaju natjecatelje Gastro zvijezde - natječaja koji prepoznaje i slavi strast prema kuhanju i stvaranju jedinstvenih delicija. Natjecatelji svoje kulinarske kreacije pripremaju uz omiljene Podravka proizvode koji im pružaju inspiraciju i kvalitetu u svakoj fazi pripreme. Pratite njihove priče i otkrijte nove ideje za vlastite kulinarske avanture.