Native sadržaj 23. lipnja 2025.

Zaboravi sendviče! Ovi brzi recepti idealni su za plažu, piknik ili putovanje

foto: missMIND

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Zalogaji koje nosimo na plažu ne moraju biti dosadni, a to će najbolje pokazati Sandra i Mile!

Ljeto nas zove van – na plažu, u prirodu, na putovanja – i nitko ne želi trošiti vrijeme na komplicirano kuhanje ili traženje restorana s pristojnim cijenama. No, to ne znači da moramo jesti dosadne sendviče ili nasumične grickalice iz prve trgovine. Rješenje? Pametni, fini i zdravi obroci koje možemo lako ponijeti sa sobom.

EVA salate spašavaju stvar! Praktične, gotove i pune okusa, savršene su same po sebi ili kao baza za brze recepte koje možete ponijeti na plažu, na piknik s ekipom ili u hladovinu usputnog odmorišta.

U nastavku donosimo dvije sjajne ideje koje potpisuju naši Gastrolovci Sandra Rončević i Mile Butorac. Ove verzije "hrane za van" mogle bi vam lako postati omiljeni ljetni zalogaji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by missGASTRO (@missgastro_hr)

🥬 Zeleni wrap s EVA Asiana losos salatom

Ostavi tortilje za neki drugi put – ovaj wrap koristi veliki list zelene salate kao prirodnu ambalažu. Lagano, sočno i dovoljno čvrsto da preživi put do plaže ili izletničkog stola.

Sastojci:

  • Veliki listovi zelene salate (npr. kristalke)
  • Jaja
  • Krem sir
  • EVA Asiana losos salata
  • Crvena paprika
  • Papir za pečenje (za umotavanje)

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Priprema:
Na tavi ispecite tanki omlet od jaja, začinite po želji i ostavite da se ohladi. Na svaki list salate stavite malo krem sira (pomaže da sve drži na okupu), zatim komad omleta, žlicu EVA Asiana salate i trakice svježe crvene paprike. Sve pažljivo zarolajte kao burrito, umotajte u papir za pečenje i prerežite na pola.

Savršeno za ponijeti u ruksaku – lagano, hranjivo i bez straha da će se rastopiti na suncu.

 | Author: missMIND foto: missMIND

🥒 Tikvice kao pasta s EVA Mexicana tuna salatom

Tjestenina bez tjestenine? Da! Ova ljetna verzija omiljene "pasta salate" koristi spiralizirane tikvice koje se ne raskuhavaju i ne lijepe – a osvježenje donosi i pikantna EVA tuna salata Mexicana.

Sastojci:

  • 2-3 manje tikvice
  • Maslinovo ulje
  • EVA Mexicana tuna salata
  • (po želji) kapare, crvene masline, limunov sok
  • Svježi peršin ili korijander

Priprema:
Spiralizirajte tikvice u tanke rezance (“zoodles”). Na malo maslinovog ulja ih lagano sotirajte minutu-dvije – samo da omekšaju, ali zadrže oblik. Dodajte EVA Mexicana salatu i kratko promiješajte. Po želji ubacite kapare, masline ili nekoliko kapi limunova soka.

 | Author: missMIND foto: missMIND

Servirajte posuto svježim začinima i spremite u posudicu s poklopcem. Možete je jesti mlaku ili hladnu – u oba slučaja, idealna je za dan proveden vani.

Pametna hrana za aktivno ljeto

Kad ste stalno u pokretu, želite obrok koji se sprema brzo, lako prenosi, ne zahtijeva grijanje i – najvažnije – stvarno je ukusan. Oba recepta su upravo to. EVA salate u ovoj priči nisu samo zgodan dodatak – one su glavni lik. Zahvaljujući njima, imate gotov obrok u kojem nećete požaliti ni jedan zalogaj.