03. listopada 2016.

Ne bacajte koricu mandarine: Evo kako je iskoristiti

Korica mandarine
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirajte se ovim prijedlozima za iskorištavanje korice od mandarine

Mirisnu citrusnu voćku uživamo tijekom cijele sezone, a koricu uglavnom bacamo. Osim što izuzetno miriše, korica također sadrži nutrijente vrijedne po naše zdravlje i bogati kulinarski potencijal. Pronađite svog dobavljača netretiranih neretvanskih mandarina te iskoristite koricu u nekom od naših prijedloga

  • Mandarancini - ušećerene i aromatizirane korice naranče karakteristične su za mediteransko podneblje. Dok dočekate domaće netretirane naranče, zašto ne biste napravili mandarincine? Recept za arancine prilagodite mandarinama, pronađite ga ovdje. Spremite ih u teglice i čuvajte, koristite kao dekoraciju na kolačima ili jednostavno - grickajte.
Mandarine | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Naribajte koricu i čuvajte u staklenkama - Isto kao i koricu limuna, naribajte koricu mandarine, skladištite sa šećerom i čuvajte u zatvorenim teglicama u hladnjaku. Koristite za aromatiziranje kolača i krema.
  • Osušite korice i sameljite u začin - Uhvatite posljednje zrake sunca i osušite korice mandarine. Sameljite u blenderu kako biste dobili fini prah. Začin od mandarine dodajte u mesne marinade, u rižu, juhu od bundeve ili razne gulaše gdje će savršeno doći do izražaja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.