29. listopada 2015.

Ne škodi ponoviti: Doručak je najvažniji obrok tijekom dana

festival
1/2
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Zvijezda proizvodi nastali su na temelju dugogodišnjeg iskustva, jedinstvenih receptura, praćenja nutricionističkih trendova i najsuvremenije tehnologije

Festival vitalnosti i Zvijezda tijekom vikenda 24. i 25. listopada u sklopu Festivala vitalnosti na Europskom trgu predstavili su posjetiteljima najbolje i najzdravije kombinacije za doručak po izboru stručnjaka sa proizvodima Zvijezda Margo i Omegol. 

 Doručak je najvažniji obrok u danu jer njime dobivamo energiju nakon noćnog posta za čitavi dan. Ta energija je jednako bitna kako za mentalne tako i za tjelesne napore - kazala je nutricionistica Mirna Trumbetaš. Zvijezda nudi različite vrsta margarina, pojačane magnezijem i kalcijem, a proizveden je iz visokovrijednog ulja suncokreta. U ukupnom dnevnom unosu masnoća trebale bi prevladavati nezasićene masnoće kakve sadrži margarin i jedan je od najpoželjnijih obroka za sve uzraste. 

- To je jedan odličan namaz s nezasićenim masnim kiselinama koji se lako maže, nema kolesterola ni transmasnih kiselina - kazala je Marina Turmbetaš. Kvalitetan obrok podrazumijeva i dostatan unos kalcija kojim je, uz mlijeko i mliječne proizvode, bogat i Margo jogurt + kalcij - mazivi margarin s dodatkom pravog jogurta. Raznolikosti okusa sendviča svakako će pridonijeti i novi Margo namazi s okusima, Margo Mediteran i Margo šunka.

zvijezda | Author: Promo foto: Promo

O Zvijezdi

Zvijezda d.d. u vrhu hrvatske prehrambene industrije uspješno djeluje već gotovo 100 godina. Zbog vlastitih tradicionalnih receptura i visokovrijednih sirovina, Zvijezdinim proizvodima potrošači generacijama poklanjaju svoju vjernost. Zvijezda, Margo i Omegol predstavljaju kvalitetu, inovativnost i izvornost, a po prepoznatljivosti i lojalnosti potrošača zauzimaju najviša mjesta na domaćem tržištu. Visokocijenjeni Zvijezda proizvodi, nastali na temelju dugogodišnjeg iskustva, jedinstvenih receptura, praćenja nutricionističkih trendova i najsuvremenije tehnologije, do sada su osvojili brojna domaća i međunarodna priznanja.

IZDVOJENI PROIZVODI:

Zvijezda majoneza počela je pisati povijest davne 1959. godine. Te je godine proizvedena prva majoneza u tadašnjoj Tvornici ulja, današnjoj Zvijezdi. Početak proizvodnje usko je vezan uz česte izmjene sastava kako bi se okus prilagodio visokim zahtjevima tržišta. Danas se Zvijezda majoneza koristi za mnoge recepte. Njeni sastojci su nezaobilazan dodatak bilo kojem doručku, ručku ili večeri.

Zvijezda ulja

Prva kapljica jestivog i industrijski proizvedenog ulja u Hrvatskoj kapnula je u drvenu bačvu još davne 1916. godine u Palmotićevoj ulici 82 u Zagrebu. Bila je to „prakap” današnjeg svima znanog Zvijezda ulja. Osim energetske, masti i ulja imaju i druge glavne uloge u našem organizmu:

► osiguravaju normalan rad našeg organizma

► sudjeluju u izgradnji i održavanju strukture stanica

► služe u sintezi antitijela i nekih hormona

► služe kao izvor topline i štite tijelo od ekstremnih temperatura

► omogućuju apsorpciju tvari koje su topive u mastima, prvenstveno vitamina A, D, E i K

► izvor su polinezasićenih masnih kiselina – esencijalnih masnih kiselina koje organizam ne može sam proizvesti nego ih mora unijeti hranom.

Maslinovo ulje osnovna je namirnica i nezaobilazni dio mediteranske prehrane. Nije svako maslinovo ulje jednako kvalitetno. Na kvalitetu maslinova ulja utječe sirovina, način branja, čuvanje maslina do prerade, način prerade, temperatura, proces punjenja, ambalaža i skladištenje.

Margarini za kuhanje i pečenje

Davne 1956. godine Zvijezdini su stručnjaci proizveli prvi margarin, a koji je i do danas ostao nezamjenjiva namirnica za kuhanje, pečenje, te izradu kolača i slastica.

Zvijezda margarini proizvedeni su suvremenim postupkom iz visoko kvalitetnih sirovina biljnog podrijetla i ne sadrže kolesterol. Kvalitetom, okusom i modernim pakiranjem u potpunosti zadovoljavaju očekivanja potrošača. Zvijezdin stolni margarin dobitnik je znaka Hrvatske kvalitete, koji nose hrvatski proizvodi koji po svim svojim značajkama zadovoljavaju visoke svjetske kriterije.

Zvijezda Ketchup

Svojim okusom spašava svaki zalogaj! Osim što je izvrsnog okusa sadrži vitamine C i A. Neizostavan dio svakog stola.

Zvijezda Ketchup & Majoneza

Dva priloga bez kojih ni jedan sendvič ne bi bio isti spojena su u jedan novitet bez čijeg okusa Zvijezda ne bi bila bogatija. Mješavina omiljenih Zvijezda okusa stvorena je kako bi svim, malim i velikim, ljubiteljima pružila idealan omjer oba umaka i istovremeno uštedjela prostor u hladnjaku! Više o svim proizvodima možete pronaći na ovom linku: www.zvijezda.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.